in

Panică în Marea Britanie. Numărul morților de COVID-19 începe să crească îngrijorător

Marea Britanie a înregistrat încă 47 de decese de Covid-19, potrivit unei numărători preliminare, numărul celor decedați crescând cu 40% într-o săptămână, cu 139 de victime în Anglia și Țara Galilor

44 dintre noile decese din Covid-19 au avut loc în spitale din Anglia, în timp ce trei victime au fost declarate în toate mediile din Țara Galilor. Scoția și Irlanda de Nord nu au înregistrat niciun deces, scrie Daily Mail.

Oficialii din domeniul sănătății nu au confirmat încă cifra zilnică finală, care ia în considerare datele de la toate instituțiile din Marea Britanie, fiind vorba doar de cazurile confirmate în spitalele NHS.

Numărul morților din coronavirus în Marea Britanie se ridică acum la peste 42.000. Doar SUA, Brazilia, India și Mexic, toate țările cu populații substanțial mai mari, suferind mai multe decese.

Londra și nordul Angliei vor fi în lockdown două săptămâni, dacă numărul infectărilor nu scade

Un raport al Biroului Național de Statistică (ONS) publicat astăzi, 29 septembrie, a dezvăluit că 139 de persoane au decedat de COVID-19 în săptămâna care s-a încheiat pe 18 septembrie, în comparație cu 99, în ultimele șapte zile (40,5%).

Cifrele marchează cea de-a treia săptămână la rând în care decesele de Covid-19 au crescut după ce au atins un nivel record de 78, la începutul lunii septembrie.

Pentru comparație, 900 de persoane au murit, din cauza virusului, în fiecare zi, în aprilie.

Creșterea săptămânală ar putea confirma temerile experților că infecțiile crescute din  ultimele săptămâni vor duce la mai multe decese, deși este prea devreme pentru a ca rezultatele să fie clare.

Experții spun că mulți oameni sunt încă prea speriați pentru a utiliza spitalele NHS de teamă să nu se infecteze cu Covid-19, în timp ce alții nu vor să fie o povară pentru serviciile de sănătate. Spitalele încearcă în continuare să repună în funcțiune serviciile și să reducă listele record de așteptare după luni de funcționare la nivel scăzut.

Profesorul Kevin McConway, statistician la Open University, a declarat că creșterea deceselor provocate de coronavirus nu este „prea îngrijorătoare” încă. El a avertizat însă că efectele actualei creșteri a infecțiilor ar putea să se vadă abia în două sau trei săptămâni, din cauza diferenței de timp dintre infectarea cu Covid-19 și apariția unei forme grave a bolii sau a morții.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un simplu spray nazal poate lupta cu coronavirusul. Ar preveni ca persoanele infectate să nu infecteze pe alții

Un simplu spray nazal poate lupta cu coronavirusul. Ar preveni ca persoanele infectate să nu infecteze pe alții

Anglia: O fetiță de șase ani a murit strivită de un copac căzut în curtea școlii