in

Franța impune noi restricții pentru cei care vin din Marea Britanie. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a putea intra pe teritoriul francez

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Franța a revizuit din nou condițiile de intrare a persoanelor pe teritoriul acestei țări, în contextul pandemiei de COVID-19.

Începând cu data de 31 ianuarie 2021, ora 00:00, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța din țările spațiului european (Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican și Elveția) au obligația de a prezenta companiei de transport și autorităților care efectuează controlul de frontieră un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.

Măsura se aplică pentru toate tipurile de deplasare: aeriană, rutieră, maritimă și feroviară.

De asemenea, autoritățile franceze recomandă evitarea călătoriilor neesenţiale dinspre statele spațiului european către Republica Franceză. 

MAE amintește că autoritățile franceze recomandă insistent ca persoanele care sosesc în Republica Franceză dintr-un alt stat al spațiului european să se autoizoleze pentru o perioadă de șapte zile de la sosire și să efectueze, la finalul acestei perioade, un al doilea test tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile franceze nu au comunicat dacă măsurile se vor aplica și lucrătorilor transfrontalieri și transportatorilor.

Găsiți AICI informații suplimentare privind măsurile adoptate de autoritățile franceze.

În ceea ce privește călătorii din Marea Britanie, pot intra în Franța doar persoanele care au un motiv absolut necesar, categoriile fiind menționate în atestația de deplasare pusă la dispoziție de Ministerul francez de Interne (https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage).

Categoriile vizate sunt cetățenii francezi, cetățenii unei alte țări din Spațiul European (UE, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Elveția și Vatican), cetățenii britanici sau ai altui stat din afara Spațiului European, care pot intra în Franța doar pentru un motiv absolut necesar (urgență familială, sanitară, profesională, care trebuie justificată cu documente).

Franța închide granițele pentru țările din afara UE. Nu se mai poate pleca din Marea Britanie

De asemenea, aceste categorii de persoane trebuie să prezinte un test tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de plecare (pentru persoanele cu vârsta de peste 11 ani), precum și declarația pe proprie răspundere prin care confirmă absența simptomelor specifice COVID-19, acceptă efectuarea unui eventual test pentru infecția cu SARS-CoV-2 la intrarea în Franța și autoizolarea voluntară pentru o perioadă de 7 zile, precum și efectuarea unui al doilea test tip PCR la finalul perioadei de autoizolare.

Motivele absolut necesare pentru care este permis accesul din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Franța sunt disponibile la: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage

Atenție! Cetățenii români care tranzitează Franța către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-COV-2, efectuat cu maximum 72 ore înainte de sosirea în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, testul fiind obligatoriu indiferent de mijlocul de transport utilizat (https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-testing-for-people-travelling-to-england?priority-taxon=774cee22-d896-44c1-a611-e3109cce8eae).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Veteranul englez în vârstă de 100 de ani care a strâns donații record pentru NHS s-a infectat cu COVID-19

Un român din Tecuci, plecat la muncă în Marea Britanie, dat dispărut. Nu a mai fost văzut de șase luni