in

Exod după Brexit: Aproape jumătate din londonezi vor să se mute în altă țară din Europa

Aproape jumătate dintre londonezi ar lua în considerare părăsirea capitalei Marii Britanii, într-un moment în care districtul financiar al orașului încearcă în mod constant să stimuleze creșterile economice, transmite Bloomberg.

Circa 40% dintre locuitorii Londrei ar părăsi Marea Britanie pentru altă țară din Europa, conform unui sondaj realizat în septembrie de Adecco şi firma de cercetare YouGov.

Prin comparație, un sondaj efectuat în 2016, de Grant Thornton, arăta că doar 16% dintre locuitorii capitalei britanice ar pleca din Regatul Unit pe fondul despărțirii de Uniunea Europeană.

Brexitul lovește puternic economia britanică. A început marele exod al băncilor și companiilor mari din Londra

Datele subliniază faptul că pandemia și Brexitul ar reduce din dorința muncitorilor de a se muta în Regat. Anterior, City of London Corporation, care supraveghează districtul financiar al capitalei, a publicat un raport prin care susținea că Londra se va remodela într-un hub dedicat fintech-urilor și finanțelor sustenabile.

Totuși, optimismul cu care a fost scris raportul vine în contrast cu străzile goale ale Londrei și cu miile de oameni relocați în orașe precum Paris și Frankfurt.

„Chiar dacă luăm în calcul acordul comercial și programul de vaccinare, nivelurile ridicate de incertitudine îi determină pe cei tineri să își caute de muncă în afara Londrei și Marii Britanii. Dacă business-urile nu vor acționa în această privință, își vor risca șansele de a reveni la normal pe termen lung”, spune Alex Fleming, președintele diviziei pentru Europa de Nord din cadrul Adecco.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un teritoriu britanic a ridicat toate restricțiile. S-au deschis pub-urile, școlile și magazinele. Nici masca nu mai este obligatorie

Bournemouth: Român beat mort, la volanul unui BMW. A provocat panică pe șosea