Un teritoriu britanic a ridicat toate restricțiile. S-au deschis pub-urile, școlile și magazinele. Nici masca nu mai este obligatorie

Insula Man, un teritoriu britanic aflat în Marea Irlandei, a ridicat astăzi, 1 februarie, toate restricțiile cu privire la pandemia de Covid.

Pe insulă au fost redeschise pub-urile, școlile și magazine, iar distanțarea socială și regulile privind purtarea măștilor de protecție au fost anulate.

Măsurile de pe insulă – care are propriul guvern – au fost ridicate la primele ore ale dimineții, după un lockdown de 25 de zile, scrie Daily Mail.

Ieri, au fost înregistrate doar 15 cazuri active și izolate pe teritoriul situat în mijlocul Mării Irlandei, între Marea Britanie și Republica Irlanda.

Însă, în timp ce cele 50 de pub-uri din insulă au primit undă verde pentru a-și deschide porțile, granițele – care au fost închise din martie anul trecut, rămân închise pentru toți, cu excepția locuitorilor și a lucrătorilor esențiali.

Franța închide granițele pentru țările din afara UE. Nu se mai poate pleca din Marea Britanie

Ministrul șef, Howard Quayle, a declarat: „După aproape o lună de blocare, este momentul pe care l-am așteptat cu toții. Insula Man a realizat eliminarea locală a virusului pentru a doua oară, ceea ce înseamnă că riscul de răspândire comunitară a COVID-19 este extrem de scăzut. Am învins virusul o dată și am făcut-o din nou.”

Quayle a ținut să felicite locuitorii insulei pentru „determinarea colectivă” și „spiritul comunitar” despre care a spus că i-a ajutat să elimine coronavirusul.

Cu toate acestea, el a îndemnat locuitorii să nu se mulțumească, adăugând: „Deși este un moment de ușurare și sărbătoare, nu putem lăsa garda jos. Vedem alte jurisdicții care au realizat eliminarea locală luptându-se cu focarele. Trebuie să rămânem vigilenți.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un român din Tecuci, plecat la muncă în Marea Britanie, dat dispărut. Nu a mai fost văzut de șase luni

Exod după Brexit: Aproape jumătate din londonezi vor să se mute în altă țară din Europa