in

Programul funeraliilor Prințului Philip. Sicriul va fi transportat cu un automobil Land Rover

Funeraliile prințului Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și duce de Edinburgh, vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St. George a Castelului Windsor începând cu ora locală 15:00 informează site-ul royal.uk.

Slujba va începe cu un minut de reculegere la nivel național, de la ora locală 15:00, și va fi precedată de o procesiune funerară organizată în perimetrul Castelului Windsor, potrivit Agerpres.

Funeraliile vor avea loc în conformitate cu ultimele dorinţe ale ducelui de Edinburgh și vor reprezenta o bună ocazie pentru a omagia și a celebra viața și activitatea de peste 70 de ani desfășurată de prințul Philip în slujba reginei, a Marii Britanii și a organizației Commonwealth.

Înmormântarea prințului Philip va fi organizată sub forma unei ceremonii funerare regale, la fel ca în cazul fostei regine-mamă (mama reginei Elisabeta a II-a, n.r.), fără să îmbrace însă forma unor funeralii de stat – o ceremonie rezervată în general doar monarhilor. Planurile pentru această înmormântare au fost aprobate de regina Elisabeta a II-a și respectă recomandările Guvernului britanic.

Sicriul ducelui, acoperit cu drapelul și blazonul Alteței Sale Regale și o coroană de flori, depus în Capela Privată a Castelului Windsor până în ziua înmormântării, va fi mutat de un grup de membri ai The Queen’s Company (Compania Reginei), Primul Batalion al Gărzii de Grenadieri. Detașamente reprezentative pentru relațiile speciale pe care Alteța Sa Regală Prinţul Philip le-a avut cu armata britanică vor fi poziționate în curtea interioară a Castelului Windsor.

Funeraliile Prințului Philip: Membrii familiei regale nu vor purta uniforme militare la înmormântare

Sicriul va fi transportat apoi cu un automobil Land Rover – soțul reginei a participat la realizarea designului special al acestuia -, flancat de Pall Bearers (prieteni apropiați ai defunctului, n.r.), în cadrul unei mici procesiuni ceremoniale care se va deplasa de la Intrarea de Stat a Castelului Windsor până la Capela St. George, unde va avea loc slujba religioasă. Membrii familiei regale și angajații ducelui de Edinburgh vor merge în spatele sicriului din curtea interioară, pe lângă Colina Capelei (Chapel Hill) și până la Grajdurile Regale (Horseshoe Cloister).

Sicriul, purtat de militari din Marina Regală, va fi întâmpinat în fața intrării vestice a Capelei St. George de diaconul de Windsor și de arhiepiscopul de Canterbury. Șapca militară și sabia de ofițer al Marinei Regale care i-au aparținut prințului Philip vor fi depuse pe sicriu înainte de începerea slujbei, iar insigna sa de Alteță Regală va fi depusă în altarul capelei. După încheierea slujbei religioase la care vor asista regina Elisabeta a II-a și membri ai familiei regale, sicriul va fi depus în Cavoul Regal amenajat în interiorul Capelei St. George.

Fanfara Gărzii de Grenadieri, al cărei colonel a fost ducele de Edinburgh timp de 42 de ani, va conduce procesiunea.

Ea va fi urmată de membri ai Statului Major şi de șefi de servicii militare, reflectând astfel relațiile apropiate pe care prințul Philip le-a întreținut cu toate structurile de apărare militară.

Sicriul, transportat de un automobil Land Rover personalizat, va fi flancat de prieteni apropiați ai ducelui de Edinburgh din Marina Regală, regimente, divizii și baze ale Aviației Regale.

Prinţul Charles și membri ai familiei regale vor participa la procesiune mergând pe jos, imediat în urma sicriului ducelui de Edinburgh, alături de foștii angajați ai acestuia.

La ora locală 14:40, sicriul va fi scos prin Intrarea de Stat și toate persoanele din cortegiu, precum și cele prezente în curtea interioară îi vor aduce prințului Philip un ultim omagiu. Purtătorii sicriului vor depune sicriul pe platforma automobilului Land Rover, apoi se vor retrage.

Prințul Philip va fi înmormântat pe 17 aprilie. Doar 30 de persoane vor putea participa la funeralii

La ora locală 14:53, automobilul Land Rover va ajunge la baza treptelor din partea de vest a Capelei St. George.

Garda de Onoare și Fanfara Regimentului de Infanterie The Rifles va interpreta imnul național britanic în timp ce întâmpină sicriul, care va trece apoi pe sub arcada Grajdurilor Regale, iar automobilul Land Rover se va opri în fața treptelor din partea vestică a Capelei St. George.

Sub arcada Grajdurilor Regale se vor afla consilieri pe probleme de apărare din Commonwealth, veniți din Canada, Australia, Noua Zeelandă și Trinidad și Tobago.

Pe treptele vestice ale Capelei St. George vor fi aliniați soldați dintr-un detașament al Cavaleriei Regale.

Un grup de șase militari din Marina Regală va fi poziționat în partea sudică a treptelor Capelei St. George. Ei vor interpreta la fluier cântecul funerar “Still” imediat după ce automobilul Land Rover se va opri la baza treptelor din partea vestică a capelei.

Purtătorii vor ridica sicriul și îl vor depune pentru câteva minute pe acele trepte cu ocazia celei de-a doua opriri a cortegiului. În acel moment, militarii din Marina Regală vor interpreta la fluier cântecul funerar “Side”. Momentul va fi urmat de un minut de reculegere națională, de la ora locală 15:00.

Slujba religioasă va începe imediat după pătrunderea în capelă a sicriului, care va fi depus pe un catafalc.

Însemnele oficiale ale ducelui de Edinburgh – medalii și decorații conferite Alteței Sale Regale de Marea Britanie şi țările din Commonwealth -, alături de bastonul său de mareșal, decorația sa în formă de aripi ce i-a fost acordată de Forțele Aeriene Regale, precum și însemne oficiale ale Danemarcei şi Greciei, vor fi depuse pe perne așezate în altarul Capelei St. George.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anglia. Mai multe persoane vaccinate s-au infectat cu tulpina sud-africană. O nouă variantă de COVID amenință Marea Britanie

Economist român în Londra explică succesul Marii Britanii: „Vaccinarea nu este suficientă”