in

Regina, înlocuită de prințul Charles pentru prima oară. Suverana Marii Britanii va fi absentă

Regina, înlocuită de prințul Charles pentru prima oară. Suverana Marii Britanii va fi absentă

Regina Elisabeta a II-a va fi absentă marți, 10 mai, de la discursul oficial din Parlament, o ceremonie solemnă în democrația britanică, fiind înlocuită de prințul Charles.

Anunțul a fost făcut de Palatul Buckingham luni seara, ceea ce adâncește mai mult „problemele de sănătate” ale suveranei.

„Regina continuă să aibă probleme de mobilitate episodice și, după consultarea cu medicii săi, a decis – cu părere de rău – să nu participe la discursul tronului”, a indicat Casa regală britanică într-un comunicat citat de nbcnews.com.

Este pentru prima oară în ultimii 60 de ani când regina, în vârstă de 96 de ani, nu va citi discursul oficial, întocmit de guvern pentru a-și prezenta prioritățile. Este de asemenea pentru prima oară când prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, o va înlocui.

Regina Elisabeta a II-a nu a ratat această ceremonie decât de două ori în cursul domniei sale, când era însărcinată, în 1959 și în 1963.

Regina Marii Britanii, la 96 de ani. Prințul Harry: „Avem o relație foarte specială”

„La cererea Majestății sale și cu acordul autorităților competente, prințul de Wales va citi discursul tronului în numele ei, împreună cu ducele de Cambridge (prințul William, nepotul reginei) care va fi de asemenea prezent”, a precizat palatul în comunicatul citat.

Această absență, în anul celebrării jubileului de platină cu ocazia împlinirii a 70 de ani de când se află pe tron, marchează o nouă etapă simbolică în transferul progresiv al atribuțiilor suveranei către prințul Charles, care o reprezintă deja în străinătate de mai mulți ani.

După o scurtă spitalizare în octombrie, aparițiile reginei Elisabeta a II-a au devenit extrem de rare, chiar dacă ea continuă să-și asume „sarcini ușoare” în castelul Windsor, în cea mai mare parte prin videoconferință.

La 29 martie, ea a asistat totuși în Catedrala Westminster la o ceremonie religioasă care îl omagia pe prințul Philip. Aceasta fusese prima sa importantă apariție publică după mai multe luni.

Suverana britanică, observată mergând cu un baston în ultimele luni, declarase ea însăși la jumătatea lunii februarie, că „nu putea să se miște”, arătându-și piciorul stâng într-o audiență la Windsor.


Regina, înlocuită de prințul Charles pentru prima oară. Suverana Marii Britanii va fi absentă…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

poliția westminster

PANICĂ în centrul Londrei! Vehicul suspect lângă Westminster Abbey. Mai multe străzi închise de poliție

sicriu pe roți

Nouă români și doi câini veneau din Anglia într-un „sicriu pe roți”. Șoferul nu avea permis