in

Economist român în Londra explică succesul Marii Britanii: „Vaccinarea nu este suficientă”

Obsesia cu vaccinarea este greșită, potrivit lui Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra.

“Vă spun chestia asta pentru că sunt aici și mă uit la ce comunică și cum comunică”, a declarat el, potrivit HotNews.

„Britanicii testează între 1,2-1,9 milioane de oameni pe zi. Britanicii țin toate școlile deschise testând toți elevii de două ori pe săptămână. Britanicii trimit teste acasă întregii populații și dacă nu îmi ajung testele de acasă, pot să mă duc în 5 minute oriunde să fac un test gratuit”, a povestit Bucșa, într-o întâlnire cu mediul de afaceri.

Dacă testul respectiv este pozitiv, îmi trimit și un test PCR, iar dacă și ăla este pozitiv: carantinarea se face la domiciliu, pot să primesc ajutor în caz că nu are cine să-mi cumpere de mâncare și așa mai departe, ceea ce ar fi greu, pentru că se fac foarte multe livrări.

“Boris Johnson spune că și carantinarea este parte din pachetul care a dus la reducerea numărului de cazuri. La mine în cartier, din peste 300.000 de oameni, în ultima săptămână am avut 4 cazuri de COVID și zero morți. Adică ce fac britanicii, evident, funcționează”, a explicat el.

“Numărul de morți la milionul de locuitori zilnic: Ungaria este la maximul istoric undeva la 25 de morți la 1 milion, în condițiile în care a vaccinat mai mult decât România”, a mai arătat el.

Chile este undeva în al doilea val (5 la un milion din grafic n.r.) în condițiile în care acolo se termină vara. Adică au avut vreme foarte bună.

Marea Britanie – semne de revenire. Rezervările la restaurante au crescut, traficul și-a revenit, anunțurile de muncă au atins nivelul dinaintea pandemiei

“Ce au făcut britanicii foarte bine: au implicat medicii de familie. Oamenii de la țară nu au neapărat încredere în premier sau în niște militari care apar la televizor, însă pot avea încredere în medicul care le prescrie pastile de nu știu câți ani”, a explicat Dan Bucșa.

Exemplul unei țări care testează enorm este Slovacia. Testează cam 5% din populație pe zi, Cehia cam 1,6%, iar celelalte (din regiune) sub 0,4% din populație pe zi. România e undeva la 0,2%. Totuși, cu acest număr de teste, Slovacia nu reușește să oprească răspândirea bolii. De ce? Ei testează, dar nu urmăresc. Nu se duc să vadă ce se întâmplă cu omul ăla care a fost testat pozitiv.

“Există experiențe și măsuri în toată lumea. Nu vara este problema, din punctul meu de vedere, ci ce se va întâmpla în toamnă. Dacă atunci ne paște riscul unei noi carantine, cred că problemele sociale vor fi mult mai grave decât ce am văzut în acest început de an”, a mai arătat Dan Bucșa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Programul funeraliilor Prințului Philip. Sicriul va fi transportat cu un automobil Land Rover

Marea Britanie trimite și nave de război în Marea Neagră în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina