in

Alcoolul a făcut dezastru în Anglia în timpul pandemiei. Mii de persoane au murit din cauza consumului excesiv

Numărul anual al morților din cauza consumului de alcool a atins un vârf în 2020, în Anglia și Țara Galilor, anunță joi Biroul Național de Statistică din Marea Britanie (ONS), care constată o creștere puternică a acestui bilanț începând de la prima carantină impusă din cauza covid-19, în martie, relatează AFP.

În 2020, 7.423 de persoane au murit din cauza unui consum excesiv de alcool – o creștere cu 20% față de datele din anul precedent, anunță ONS.

Este vorba despre cel mai mare număr de decese anuale de la înregistrarea acestor date, în 2001.

Nivelul mortalității din cauza consumului de alcool în primul trimestru din 2020 – din ianuarie în martie – era „statistic similar celui din anii precedenți”, subliniază ONS, „însă nivelurile din al doilea, al treilea și al patrulea trimestru din 2020 au fost semnificativ mai mari decât cele din oricare alți ani”.

Marea Britanie, un an de pandemie. Britanicii își plâng morții. Peste 126.000 de oameni au decedat din cauza COVID

„ONS anunță că această creștere coincide cu începutul pandemiei”, analizează Sadie Boniface, directoarea de cercetare la Institute of Alcohol Studies, dar și cu o serie de carantine, dintre care prima a fost anunțată de Guvernul britanic la 23 martie 2020.

Morțile înregistrate de ONS sunt, majoritatea, legate de probleme de dependență pe termen lung – 80% au fost cauzate de o boală de ficat provocată de alcool, 10% au fost cauzate de comportamente sau stări mentale periculoase legate de consumul de alcool, iar 6% unei intoxicații alcoolice.

„Asta înseamnă că această creștere nu se explică prin faptul că persoane care beau anterior la niveluri de risc mai slabe și-au crescut consumul în timpul pandemiei”, analizează Boniface.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dezastru în Londra. Un bloc, în pericol de prăbușire după ce a luat foc. „Oamenii erau blocați pe balcoane și strigau după ajutor”

Guvernul britanic a anunțat țările unde se va putea călători fără restricții de pe 17 mai. Ce se întâmplă cu România