in

Acuzații grave: Rusia a furat serul Oxford-AstraZeneca și l-a folosit pentru a crea Sputnik

rusia a furat astrazeneca

Surse din cadrul agenției britanice de contrainformații au declarat că Rusia ar fi furat cercetările pentru vaccinul Oxford-AstraZeneca.

Nu este clar însă dacă a fost vorba despre un document sau chiar despre substanța propriu zisă.

Ministrul Damian Hinds a refuzat să comenteze cazul, dar nu a negat nimic, și a spus „putem afirma că există câteva state care caută constant să pună mâna pe informații importante, secrete comerciale sau științifice și date medicale”.

„Nu voi comenta cazul specific pe care îl menționați pentru că nu ar fi corect, dar ar fi corect să spunem că ne confruntăm cu amenințări de acest tip care sunt diferite, sunt mai sofisticate, sunt mai extinse decât au fost până acum”, a declarat ministrul pentru LBC, citat de Sky News.

„Fața spionajului este foarte diferită față de trecut și trebuie să ne îmbunătățim constant capacitatea. Acestea sunt chestiuni foarte serioase”, a continuat acesta.

Vaccinul rusesc, foarte asemănător cu cel britanic

Reprezentanții MI5 a anunțat deja că hackerii ruși au încercat de nenumărate ori, din martie, să spargă rețeaua Universității Oxford, aproximativ la o lună după ce cercetătorii britanici au anunțat că lucrează la noul vaccin.

În aprilie anul trecut, Universitatea Oxford a anunțat că începe testele pe oameni, dar în luna următoare, Moscova a spus că Rusia are deja propriul ser anti-COVID-19.

Scandalul Sputnik-V. Ce spun nemții despre vaccinul rusesc împotriva coronavirusului

În luna august, președintele Vladimir Putin a anunțat, în cadrul unei conferințe televizate, că Rusia a câștigat cursa mondială pentru elaborarea primului vaccin eficient anti-Covid.

Ulterior, s-a descoperit vă vaccinul Sputnik acționează la fel ca AstraZeneca, amândouă fiind pe bază de vector viral, ceea ce înseamnă că utilizează o versiune atenuată a virusului pentru a transporta în condiții de siguranță instrucțiuni sub formă de cod genetic către celulele organismului.

Desfășurătorul evenimentelor sugerează că Moscova ar fi putut să facă rost de informații în timpul primelor teste pe oameni din Marea Britanie.

Surse din ministerul britanic au declarat pentru The Sun că au dovezi conform cărora spioni care lucrează pentru Kremlin au furat tehnologia vaccinului AstraZeneca pentru a-și crea propriul vaccin.


…Surse din cadrul agenției britanice de contrainformații au declarat că Rusia ar fi furat cercetările pentru vaccinul Oxford-AstraZeneca…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.3]
Guvernul recunoaște situația și promite soluții

Producătorii britanici de oțel, sticlă, ceramică și hârtie amenință Guvernul cu oprirea activității

Prețurile locuințelor din Marea Britanie, cea mai mare creștere lunară din 2007