in

Prețuri de coșmar ale carburanților în Marea Britanie. Motorina ar putea fi raționalizată în curând

Prețuri de coșmar ale carburanților în Mare Britanie. Motorina ar putea fi raționalizată în curând

Prețul benzinei din Marea Britanie ar putea atinge 2,5 lire pe litru, iar motorina ar putea urca și la 3 lire sterline, existând posibilitatea raționalizării, spun experți financiari citați de The Guardian.

În aceste condiții există o posibilitate de raționalizare a motorinelor, după invadarea Ucrainei de către Rusia, a anunțat un grup de analiști în fața unei comisiei parlamentare.

Aceștia i-au cerut, de asemenea, ministrului de Finanțe, Rishi Sunak, să subvenționeze gospodăriile cu venituri mai mici pentru a face față facturilor de energie în creștere, pe fondul unei crize mai extinse a costului vieții.

Prețurile la pompă au crescut în ultimele săptămâni, atingând o succesiune de maxime pe fondul crizei din Ucraina. Cele mai recente cifre din Marea Britanie furnizate de Experian Catalist au doborât din nou recorduri, costul mediu al unui litru de benzină ajungând duminică la 163,5 pence, în timp ce motorina era 173,4 pence.

Cu toate acestea, prețurile ar putea crește mult mai mult, dacă tensiunile geopolitice mențin prețul petrolului ridicat, costul motorinei în Marea Britanie, care primește 18% din Rusia – fiind posibil să se dubleze.

Marea Britanie interzice PETROLUL RUSESC. Cozi „de panică” la stațiile de carburanți din Regatul Unit

„Consumatorii trebuie să se pregătească pentru creșterea continuă a prețurilor carburanților”, a spus Nathan Piper, șeful departamentului de cercetare în domeniul petrolului și gazelor la Investec Bank.

Dr. Amrita Sen, partener fondator și analist șef al petrolului la consultanța de cercetare Energy Aspects, a spus că grupul lucrează pe ipoteza că petrolul ar putea crește „cu ușurință” cu 50%.

„Presupunând că nu va exista nicio modificare fiscală implementată de guvern, [benzina] ar putea ajunge la 2,40 GBP pe litru”, a spus aceasta.

De asemenea, din cauza rolului motorinei în industrie, aceasta „ar putea ajunge la 2,50 lire sterline, chiar mai aproape de 3 lire sterline.”

Sen a adăugat că motorina ar putea fi rațională în Germania înainte de sfârșitul lunii martie și că același lucru s-ar putea întâmpla și în Marea Britanie.

Prețul țițeiului Brent s-a apropiat de niveluri record în timpul crizei din Ucraina, în timp ce gazele au depășit cu mult maximul istoric atins abia anul trecut, în Europa și Marea Britanie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2.3]

Boris Johnson refuză să primească refugiați ucraineni la el acasă. Ce ministru britanic a spus că va găzdui victimele lui Putin

Boris Johnson refuză să primească refugiați ucraineni la el acasă. Ce ministru britanic a spus că va găzdui victimele lui Putin

Totul despre ALOCAȚIA PENTRU COPII (CHILD BENEFIT) în Marea Britanie. Ce este formularul CH2

Totul despre ALOCAȚIA PENTRU COPII (CHILD BENEFIT) în Marea Britanie. Ce este formularul CH2