in

Anglia și Țara Galilor au devenit țări cu minorități creștine, islamul este tot mai răspândit. ”Este oficial – nu mai suntem o țară creștină”

Anglia și Țara Galilor sunt acum țări cu minorități creștine, potrivit datelor ultimului recensământ, care arată, de asemenea, că Leicester și Birmingham au devenit primele orașe din Marea Britanie care au “majorități minoritare”.

Recensământul a relevat o scădere substanțială a aderenței religioase creștine. Islamul, în schimb, este din ce în ce mai răspândit, de la 4,8% sau 2,7 milioane de persoane în 2011 la 6,5% și 3,9 milioane de persoane în 2021, scrie The Guardian.

“Este oficial – nu mai suntem o țară creștină”, a declarat Stephen Evans, directorul executiv al National Secular Society. “Cifrele recensământului descriu o imagine a unei populații care s-a îndepărtat dramatic de creștinism – și de religie în general. Status quo-ul actual, în care Biserica Anglicană este profund încorporată în statul britanic, este nedrept și nedemocratic – și pare din ce în ce mai absurd și nesustenabil.”

Londra, extindere uriașă a zonei unde plătești taxa de poluare 12,5 lire sterline pe zi. Cartierele românilor sunt afectate

Anglia și Țara Galilor sunt acum țări cu minorități creștine

Recensământul nu a întrebat oamenii dacă sunt membri ai Bisericii Anglicane, catolici sau ai oricărei alte confesiuni, dar rezultatele sunt susceptibile de a indica o scădere a numărului de congregații pentru bisericile anglicane consacrate din Anglia și Țara Galilor. În 2018, sondajul British Social Attitudes Survey a constatat că doar 12% dintre britanici erau anglicani, în scădere de la 40% în 1983.

Recensământul a relevat o scădere cu 5,5 milioane a numărului de creștini și o creștere cu 1,2 milioane a numărului de persoane care urmează islamul, ceea ce duce populația musulmană la 3,9 milioane. Schimbările echivalează cu o scădere de 17% a numărului de creștini și o creștere de 44% a numărului de musulmani. Este pentru prima dată într-un recensământ din Anglia și Țara Galilor când mai puțin de jumătate din populație s-a descris ca fiind creștină.

Între timp, 37,2% dintre persoane – 22,2 milioane – au declarat că nu au “nicio religie”, al doilea cel mai frecvent răspuns după cel de creștin. Aceasta înseamnă că, în ultimii 20 de ani, proporția persoanelor care s-au declarat fără religie a crescut de la 14,8%.

81,7% din populație este în prezent albă

Prăbușirea religiei și apariția populațiilor etnice minoritare ca majoritate combinată în conurbații întregi din Anglia și Țara Galilor este relevată de datele privind etnia, religia și limba a aproape 60 de milioane de persoane, colectate în cadrul unui recensământ instantaneu la 21 martie 2021.

În cele două țări, 81,7% din populație este în prezent albă, inclusiv non-britanică, în scădere de la 86% în 2011, 9,3% este britanică asiatică, în creștere de la 7,5%, 2,5% este de culoare, britanică neagră, galeză neagră, caraibiană-africană și africană, în creștere de la 1,8%, iar 1,6% sunt de alte etnii.

Populația de rasă mixtă a crescut cu o jumătate de milion de persoane, ajungând la 1,7 milioane în ultimul deceniu, dar rata de creștere a fost mai lentă decât în deceniul precedent.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4.8]

asistenta Lucy Letby, în vârstă de 33 de ani, este acuzată că a ucis șapte bebeluși și că a încercat să ucidă alți 10

Asistenta din Anglia acuzată că a ucis 7 bebeluși și a încercat să ucidă alți zece: se apropie verdictul

abandon munca

Crește numărul de britanici care abandonează munca, Marea Britanie în urma unor țări ca Chile sau Columbia