in

Marea Britanie se pregătește să anuleze părți din acordul cu UE pentru Brexit

Marea Britanie se pregătește să anuleze părți din acordul cu UE pentru Brexit

Ministrul de Externe britanic, Liz Truss, susține că relația dintre Marea Britanie și Irlanda de Nord este „subminată” de protocolul Irlandei de Nord, confirmând că se pregătește să anuleze părți din acordul cu UE.

Truss, care este și responsabilă pentru Brexit, a stabilit planurile pentru această lege într-o declarație în Camera Comunelor – deși proiectul nu este de așteptat să fie publicat timp de câteva săptămâni.

Ea a spus că prima prioritate a guvernului a fost să mențină așa numitul acord din Vinerea Mare, despre care a spus că este „sub tensiune”.

„Protocolul din Irlanda de Nord nu are sprijinul necesar într-o parte a comunității din Irlanda de Nord”, a spus ea, referindu-se la opoziția Partidului Democrat Unionist.

Marea Britanie vrea să „modifice semnificativ” acordul Brexit. Ce răspunde Uniunea Europeană

Citând probleme precum necesitatea controalelor veterinare și regulile UE care împiedică Ministerul de Finanțe să reducă taxele, ea a spus: „Aceste probleme practice au contribuit la sentimentul că relația est-vest a fost subminată”, adăugând: „Trebuie să restabiliți echilibrul în acord.”

Așa cum era de așteptat, scrie The Guardian, ea a propus o legislație care să creeze un „canal verde” pentru mărfurile care merg în Irlanda de Nord din Marea Britanie și care nu vor merge mai departe în Republica Irlanda, cu controalele obligatorii oprite pentru aceste exporturi.

Mărfurile care se deplasează mai departe către Republică ar urma în continuare controalele, printr-un „canal roșu”.

Acest lucru ar implica o schemă care utilizează „date comerciale în timp real”. Companiile ar alege între standardele din Marea Britanie și cele ale UE, într-un „regim de reglementare dual”.

Purtătorul de cuvânt oficial al premierului a declarat că legislația are ca scop rezolvarea problemelor „grave” cu protocolul – nu anularea completă – și a subliniat că negocierile cu UE vor continua.

El a adăugat că vor exista „sancțiuni severe” pentru întreprinderile care nu respectă regulile.

Surse guvernamentale sunt convinse că legislația nu ar încălca dreptul internațional, deși au refuzat să discute detaliile consilierii juridice oferite miniștrilor de către procurorul general, Suella Braverman.


Marea Britanie se pregătește să anuleze părți din acordul cu UE pentru Brexit…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sky News: Un sfert dintre britanici fac foamea pentru a economisi bani. La ce mai renunță pentru a se descurca cu facturile

Sky News: Un sfert dintre britanici fac foamea pentru a economisi bani. La ce mai renunță pentru a se descurca cu facturile

Inflația în Marea Britanie

Inflația în Marea Britanie EXPLODEAZĂ. Cea mai mare rată din ultimii 40 de ani