in

Sky News: Un sfert dintre britanici fac foamea pentru a economisi bani. La ce mai renunță pentru a se descurca cu facturile

Sky News: Un sfert dintre britanici fac foamea pentru a economisi bani. La ce mai renunță pentru a se descurca cu facturile

Unul din patru britanici sare peste mese din cauza grijilor legate de creșterea costului vieții, sugerează un sondaj realizat pentru Sky News.

Mulți spun că încearcă să mănânce mai puțin, împrumută bani sau ies mai puțin în oraș pentru a se descurca. De asemenea, un număr mare de persoane a oprit încălzirea pentru a reduce facturile la energie.

Creșterea facturilor a făcut ca una din patru persoane să renunțe la mese, potrivit unui sondaj efectuat pe un număr de 2.000 de britanici.

Mai mult de patru din cinci sunt îngrijorați de creșterea costului vieții în lunile următoare, potrivit sondajului Ipsos, realizat pentru Sky News.

Sondajul a sugerat, de asemenea, că presiunea din creșterea facturilor este resimțită cel mai mult de persoanele cu venituri mai mici.

Mai mult de jumătate dintre cei care câștigă mai puțin de 20.000 de lire sterline pe an sunt „foarte îngrijorați” de costul vieții în următoarele șase luni, în comparație cu mai puțin de doi din cinci care câștigă 55.000 de lire sterline sau mai mult.

Cum se descurcă oamenii?

Sondajul sugerează că trei din cinci britanici și-au oprit încălzirea pentru a reduce facturile la energie.

Milioane de gospodării din Marea Britanie se confruntă cu o creștere fără precedent de peste 700 de lire sterline pe an a facturilor la energie, după ce plafonul de preț a crescut cu 54% în aprilie, iar o altă creștere este așteptată în octombrie.

Sondajul arată că aproape una din cinci persoane împrumutase bani pentru a se putea descurca. Potrivit organizației de caritate StepChange, impozitul este cea mai comună factură pe gospodărie cu care oamenii par să se lupte.

Marea Britanie, tot mai aproape de recesiune. PIB-ul a înregistrat o scădere periculoasă în martie

Un alt mod în care oamenii încearcă să economisească, potrivit sondajului, este să conducă mai puțin.

Prețurile medii la benzină și motorină au crescut la maximul istoric în acest an, după ce a început invazia Ucrainei.

Având în vedere că inflația va crește la 10% până la sfârșitul anului, mulți oameni își schimbă modul de viață pentru a reduce facturile.

Două din cinci persoane au spus că au trecut deja la un supermarket mai ieftin pentru cumpărăturile lor săptămânale, deoarece prețurile multor produse de bază, cum ar fi untul și puiul, au crescut cu 10% în ultimul an.

Sky News: La ce renunță unii britanici pentru a putea plăti facturile

Mai mult de unul din patru și-a anulat, de asemenea, serviciile de abonament la TV și streaming și de două ori mai mulți oameni au declarat că au redus socializarea.

Oamenii au redus cheltuielile pentru a reduce facturile, dar încă se așteaptă la o creștere a costului vieții, potrivit sondajului.

Aproape nouă din zece britanici au spus că se așteaptă ca facturile la utilități să crească în continuare, în următoarele șase luni.

Aproape jumătate dintre cei chestionați se așteaptă, de asemenea, la o creștere a ratelor ipotecare sau a chiriilor.

Organizațiile caritabile pentru persoanele fără adăpost au avertizat că, pe măsură ce inflația pătrunde pe piața imobiliară, este posibil ca mii de oameni să fie expuși riscului de evacuare.

Sondajul Ipsos UK pe 2.061 de persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 75 de ani din Marea Britanie a fost realizat online între 11 și 12 mai 2022. Cifrele au fost ponderate și sunt reprezentative pentru toată populația din Marea Britanie (cu vârsta cuprinsă între 16 și 75 de ani).


Sky News: Un sfert dintre britanici fac foamea pentru a economisi bani. La ce mai renunță pentru a se descurca cu facturile…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

ȘOC în LONDRA: Tânără de 21 de ani, înjunghiată mortal pe o alee la miezul nopții

ȘOC în LONDRA: Tânără de 21 de ani, înjunghiată mortal pe o alee la miezul nopții

Marea Britanie se pregătește să anuleze părți din acordul cu UE pentru Brexit

Marea Britanie se pregătește să anuleze părți din acordul cu UE pentru Brexit