in

Întârzierile eliberării pașapoartelor din Regatul Unit au afectat ”sute de mii de oameni” în acest an

Întârzierile eliberării pașapoartelor din Regatul Unit. Sute de mii de persoane au fost afectate de întârzieri în procesarea cererilor de pașapoarte în acest an și multe dintre ele au avut planurile de călătorie perturbate ca urmare, a constatat organismul de supraveghere a cheltuielilor de la Whitehall.

Biroul de pașapoarte al HM (HMPO) a procesat un număr record de cereri pe fondul unei “cereri fără precedent”, odată cu ridicarea restricțiilor de călătorie Covid, dar s-a luptat să țină pasul, potrivit Biroului Național de Audit (NAO), citat de The Guardian.

În primele nouă luni ale acestui an, 95% dintre clienți și-au primit pașapoartele în termen de 10 săptămâni, dar 360.000 de persoane au avut de așteptat mai mult timp.

NAO a îndemnat agenția Home Office să învețe din haos și să se pregătească pentru niveluri similare de cerere în 2023, când ar putea fi depuse 10 milioane de cereri.

Citiți și: Cozi lungi la pașapoarte în Marea Britanie, familii obligate să-și anuleze călătoriile: 500.000 în așteptare

NINTCHDBPICT000736950903

Întârzierile eliberării pașapoartelor din Regatul Unit

Problemele de recrutare și limitările sistemelor sale, precum și eforturile nereușite de a face față nivelului cererii au contribuit la așteptările lungi, potrivit constatărilor publicate vineri.

În timpul pandemiei, un număr semnificativ mai mic de persoane au solicitat și reînnoit pașapoartele, iar oficialii au planificat o creștere bruscă a numărului de cereri atunci când au fost ridicate restricțiile de călătorie.

HMPO s-a pregătit pentru 9,5 milioane de cereri în 2022 – cu 36% mai mult decât într-un an normal – pe baza numărului lipsă de cereri din cei doi ani anteriori.

Între ianuarie și septembrie, peste 7 milioane de persoane au depus cereri, iar Biroul de Pașapoarte a procesat 6,9 milioane de cereri, o creștere de 21% față de aceeași perioadă din 2019.

În luna mai, au fost primite peste 1,2 milioane de cereri, cu 38% mai mult decât cea mai mare lună din oricare dintre cei cinci ani anteriori. În cea mai aglomerată săptămână, au fost depuse 340.000 de cereri.

Sunt așteptate 3 milioane de cereri de pașapoarte

Se estimează că sunt așteptate 3 milioane de cereri de pașapoarte din partea persoanelor care nu au reînnoit sau nu au depus cereri în timpul pandemiei, ceea ce înseamnă că Biroul de Pașapoarte ar putea primi alte 9,8 milioane de cereri în 2023, se arată în raport.

Șeful NAO, Gareth Davies, a declarat: “Biroul de Pașapoarte al HM a procesat un număr record de cereri pe fondul unei cereri fără precedent. Dar limitările din sistemele sale, împreună cu dificultățile de a ține pasul cu un număr de clienți mai mare decât media, au contribuit la întârzieri pentru sute de mii de persoane, creând anxietate pentru cei care aveau planuri de călătorie și împiedicând capacitatea oamenilor de a-și dovedi identitatea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

criza arctica uk

The Guardian, ”Criza arctică”: Milioane de oameni din Marea Britanică nu își pot permite să încălzească locuințele

Un român din Anglia a pus la cale o fraudă la asigurări de 500.000 de lire sterline, după ce fratele lui a murit de Covid