in

Marea Britanie, descoperită rețea de escroci care păcăleau studenți străini, promițându-le vize de muncă

Rețea de escroci care păcăleau studenți străini. O rețea globală a furat zeci de mii de lire sterline de la studenți pentru documente de viză fără valoare, despre care sperau că le vor permite să lucreze în Regatul Unit. O investigație a BBC a descoperit că intermediari care lucrau ca agenți de recrutare au profitat de studenții internaționali care doreau locuri de muncă în industria îngrijirii.

Rețea de escroci care păcăleau studenți străini

Studenții au plătit până la 17.000 de lire sterline fiecare pentru certificate de sponsorizare care ar fi trebuit să fie gratuite. BBC a vorbit cu 17 bărbați și femei care au pierdut mii de euro încercând să obțină vize de muncă. Trei dintre studenți, toate femei în vârstă de 20 de ani, au plătit un total de 38.000 de lire sterline unor agenți diferiți.
>>> Hoții de animale de companie vor fi condamnați la ani grei de închisoare în Marea Britanie, a intrat în vigoare o nouă lege

Acestea au declarat că, în India lor natală, li s-a vândut visul că vor face avere în Anglia. În schimb, au ajuns fără un ban și prea speriate pentru a le spune familiilor lor de acasă. „Sunt prinsă aici [în Anglia]”, a declarat o femeie pentru BBC. „Dacă mă întorc, toate economiile familiei mele ar fi fost irosite.”

Sectorul de îngrijire din Marea Britanie, inclusiv casele de îngrijire și agențiile, a avut un număr record de posturi vacante în 2022, cu 165.000 de posturi neocupate. Guvernul a lărgit rețeaua de recrutare permițând depunerea de cereri internaționale, ceea ce a dus la o creștere a interesului din partea unor țări precum India, Nigeria și Filipine.

Solicitanții trebuie să aibă un sponsor eligibil, cum ar fi o casă de îngrijire sau o agenție înregistrată, iar persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă nu ar trebui să plătească niciun ban pentru sponsorizarea lor. Deschiderea bruscă a acestei rute a fost exploatată de intermediari care profită de studenții care doresc să lucreze cu normă întreagă. Deși studenții au făcut eforturi mari pentru a rămâne legal în Regatul Unit, ei riscă acum să fie trimiși înapoi în țara lor de origine.
>>> >>> Proiectul de lege pentru reforma chiriașilor în UK: Ce trebuie să știți și cum va afecta chiriașii și proprietarii

Una din sutele de victime

Nadia*, în vârstă de 21 de ani și originară din India, a sosit în Regatul Unit în 2021 cu o viză de studii pentru a absolvi o licență în informatică. După un an, ea a decis să își caute un loc de muncă în loc să plătească taxe de școlarizare de 22 000 de lire sterline pe an. Un prieten i-a dat numărul de telefon al unui agent care i-a spus Nadiei că îi poate furniza documentele corecte necesare pentru un loc de muncă în domeniul îngrijirii pentru 10 000 de lire sterline.

Ea a spus că agentul a făcut-o să se simtă în largul ei și chiar i-a spus că îi amintește de propriile sale rude. „Mi-a spus „Nu voi cere mulți bani de la tine pentru că semeni cu surorile mele””, a declarat Nadia, care locuiește în Wolverhampton. Ea i-a plătit 8 000 de lire sterline în avans și a așteptat timp de șase luni să primească un document în care se menționa că are de lucru la un azil din Walsall.
>>> >>> Jocurile de noroc în Marea Britanie cauzează daune enorme, număr imens de persoane dependente

„Am sunat direct la azilul de bătrâni și am întrebat de viză, dar mi-au spus că nu au furnizat niciun certificat de sponsorizare deoarece aveau deja personal complet”, a declarat Nadia. Agentul a blocat apelurile Nadiei, iar aceasta a fost sfătuită să meargă la poliție, dar a declarat pentru BBC că i-a fost prea frică.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Schimbări majore în supermarketurile din Marea Britanie: Noile reguli afectează Tesco, Aldi, Asda și alte lanțuri mari

Noile camere AI prind șoferii care vorbesc la telefon în timp ce conduc: cum funcționează și unde sunt instalate acum