in

Solicitanții de beneficii ar trebui să-și caute de muncă, spune primul ministru Keir Starmer

Solicitanții de beneficii ar trebui să-și caute de muncă. Sunt 3 milioane de britanici care primesc ajutoare de boală pe termen lung. Premierul britanic le sugerează acestora să-și caute de muncă! Keir Starmer, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, a declarat că persoanele care beneficiază de ajutoare pe termen lung pe caz de boală ar trebui să caute un loc de muncă. În cadrul unui interviu acordat programului Today de la BBC, premierul a subliniat că “propoziția de bază că trebuie să cauți muncă este corectă“, dar a adăugat că cei care se simt anxioși în legătură cu revenirea în câmpul muncii ar trebui să primească ajutor din partea guvernului și a companiilor.

Solicitanții de beneficii ar trebui să-și caute de muncă

Această poziție vine după ce Starmer a susținut un discurs în cadrul conferinței de partid, unde a afirmat că dorește să fie sincer cu populația în legătură cu “compromisurile” cu care se vor confrunta cetățenii. În discursul său, el a subliniat importanța menținerii sprijinului pentru statul de bunăstare și a promis măsuri împotriva fraudei din sistemul de beneficii și a lipsei de muncă.

DWP emite un avertisment important pentru persoanele care solicită beneficii în Marea Britanie

Creșterea ratei de inactivitate în urma pandemiei de COVID-19

Pandemia de COVID-19 a dus la o creștere semnificativă a ratei de inactivitate – numărul de persoane care nu muncesc și nu caută un loc de muncă. Aproape 3 milioane de oameni nu lucrează din cauza problemelor de sănătate, o creștere de 500.000 comparativ cu 2019. Oficiul pentru Responsabilitatea Bugetară a avertizat că în următorii cinci ani, costurile pentru ajutoarele de boală și dizabilitate vor crește cu 30 de miliarde de lire sterline.

În acest context, Partidul Laburist a anunțat că va trimite medici specializați în accelerarea operațiilor în regiunile cu cel mai mare număr de oameni care nu pot lucra din cauza sănătății precare. Secretarul Sănătății, Wes Streeting, a afirmat că “cei mai buni din NHS” vor ajuta la “recuperarea sănătății britanicilor bolnavi și revenirea acestora la muncă“.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
imigratie uk

Germania și Franța fac front comun: acord istoric privind migrația cu Marea Britanie?

stop halbe bere

Propunerea cercetătorilor de la Cambridge: Guvernul să interzică halbele de bere în Marea Britanie