in

DWP emite un avertisment important pentru persoanele care solicită beneficii în Marea Britanie

Departamentul pentru Muncă și Pensii (DWP) din Marea Britanie a emis un avertisment important pentru persoanele care primesc beneficii, inclusiv pensii de stat. Sunt planificate noi competențe pentru a permite DWP să monitorizeze mișcările conturilor bancare pentru a combate frauda.

Compensație de 1.823 lire sterline pentru milioane de clienți de telefonie mobilă din Marea Britanie. Verificați dacă sunteți eligibil

Avertisment DWP

Departamentul pentru Muncă și Pensii (DWP) din Marea Britanie poate obține noi competențe de a inspecta conturile bancare ale persoanelor care primesc prestații, inclusiv ale pensionarilor, ca parte a măsurilor sale antifraudă. Katherine Green, director general pentru politica și implementarea pieței muncii, a explicat că noile puteri fac parte din planul guvernamental antifraudă, publicat în mai 2022, care vizează combaterea fraudelor de aproape 9 miliarde de lire sterline, relatează Birmingham Mail.

Banca Angliei: milioane de oameni vor vedea costurile lunare ipotecare crescând cu peste 240 de lire sterline

DWP se va concentra pe conturile persoanelor care solicită Credit Universal

Modificările planificate de DWP pot însemna că băncile vor fi obligate să furnizeze DWP informații despre conturile bancare suspecte. Green a subliniat că majoritatea fraudelor au loc în sistemul Universal Credit, astfel încât aceste conturi vor fi prioritatea DWP. Ea a menționat că în prezent nu are intenția de a examina conturile de pensii în detaliu, cu excepția cazului în care există dovezi că o astfel de acțiune va fi necesară în viitor.

Avertisment DWP – Inspecție în caz de suspiciune de fraudă

Green a explicat că noile puteri nu ar însemna acces direct la conturile bancare ale oamenilor, ci ar permite DWP să solicite date agregate de la instituții financiare precum bănci în cazurile în care este suspectată fraudă. Ea a adăugat că suspiciunile pot apărea, de exemplu, atunci când un cont înregistrează „multe tranzacții efectuate în altă țară”.

Un număr mic de cazuri de fraudă în rândul pensionarilor

În ciuda planurilor de audit, Green a spus că în prezent nu există dovezi semnificative de fraudă sau eroare în legătură cu pensiile de stat. Fraudele și erorile din această categorie implică cel mai adesea persoane care locuiesc în străinătate, unde pensia lor de stat este înghețată, iar dacă ar fi rezidenți în Regatul Unit, pensia lor ar fi actualizată.

Noile puteri ale DWP urmăresc să-l facă mai eficient în combaterea fraudei privind beneficiile.
Planurile guvernamentale antifraudă, deși sunt susceptibile de a ridica îngrijorări, vor tinde să se concentreze pe zonele în care există cel mai mare risc de fraudă, mai degrabă decât pe supravegherea generală a tuturor mișcărilor conturilor bancare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.5]

Asigurările pentru casă cresc

Sunteți proprietar al unei locuințe în Marea Britanie? Asigurările pentru casă cresc cu minim 36%

Cina de Crăciun în Marea Britanie

Cina de Crăciun în Marea Britanie, mai scumpă ca niciodată, cu 13% mai mult decât anul trecut