in

Furtuna Ashley se îndreaptă spre Marea Britanie, avertizări de vânt de până la 130 km/h în acest weekend

Furtuna Ashley, prima furtună cu nume a sezonului, urmează să lovească Marea Britanie în acest weekend, aducând condiții meteorologice severe și avertizări emise de autorități. Aceasta a fost „botezată” de Met Éireann, echivalentul irlandez al biroului meteorologic britanic Met Office, și va afecta în special Scoția, dar și părți din Irlanda de Nord, nord-vestul Angliei și nord-vestul Țării Galilor.

Furtuna Ashley se îndreaptă spre Marea Britanie – Avertizări de vreme severă

Met Office a emis o avertizare de cod galben pentru vânt, începând de duminică dimineață, de la ora 3:00, și până luni la prânz. În vestul Scoției, se preconizează rafale de vânt ce pot ajunge până la 130 km/h (aproximativ 80 mph), iar în zonele mai puțin expuse, viteza vântului ar putea atinge între 90 și 100 km/h. Regiunile afectate includ orașele Carlisle și Bangor, precum și diverse localități din Irlanda de Nord.

Conform avertismentelor oficiale, există un „risc redus” de pericol pentru viață din cauza resturilor zburătoare și a valurilor mari de pe litoral. De asemenea, autoritățile avertizează asupra posibilelor închideri ale unor drumuri și poduri, precum și asupra anulării trenurilor și zborurilor. În plus, se menționează și riscul de deteriorare a clădirilor, cum ar fi desprinderea țiglelor de pe acoperișuri, și posibilitatea întreruperilor de curent electric, inclusiv afectarea rețelelor de telefonie mobilă.

Prognoza pentru zilele următoare

Met Office a detaliat că o perioadă de vânturi puternice din direcția sud-sud-est va începe să se dezvolte în dimineața zilei de duminică, cu rafale de 80-100 km/h în zonele interioare, mai ales în Irlanda de Nord și vestul Scoției. Pe coastele și în zonele montane expuse, rafalele ar putea depăși 110 km/h, scrie The Independent.

Vânturile vor schimba apoi direcția spre sud-vest duminică după-amiază și seara, cu o intensificare a vitezei în Scoția, unde rafalele vor ajunge până la 130 km/h în zonele expuse. Vânturile puternice, în combinație cu mareele înalte de primăvară, ar putea cauza perturbări majore în aceste regiuni.

Furtuna Ciarán a dezlănțuit haosul în Marea Britanie, inundații și drumuri închise, zboruri anulate. Avertizări meteo pentru Londra

Furtuna Ashley marchează debutul sezonului de furtuni din Marea Britanie cu un impact semnificativ asupra mai multor regiuni. Autoritățile încurajează populația să fie vigilentă și să ia măsuri de precauție în fața riscurilor asociate cu vremea severă, cum ar fi rafalele de vânt extrem de puternice și posibilele inundații.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
banda sampaniei

„Banda șampaniei” face ravagii în Marea Britanie: Cum fură un grup de hoți români marfă de zeci de mii de lire din supermarketuri

inflatia uk

Inflația în Marea Britanie scade surprinzător la 1,7%, ce implicații sunt pentru economie și ratele dobânzilor