in

Bloomberg: Brexit-ul este cel mai stupid lucru. De ce o țară care merge bine vrea să se ruineze?

Michael Bloomberg, mogulul miliardar și fostul primar al orașului New York, a declarat că Brexit este cel mai „prost lucru pe care l-a făcut o țară, după alegerea lui Donald Trump președinte în SUA”.



Bloomberg susține că „este greu de înțeles de ce o țară care merge atât de bine vrea să se ruineze”, prin votul pentru Brexit, scrie The Guardian.

La un eveniment legat de tehnologie ce a avut loc în Boston, Bloomberg a avertizat de asemenea că unii dintre jurnaliștii care lucrează pentru trustul său solicită să plece din Marea Britanie și din SUA pentru că ei simt că cele două țări nu mai doresc imigranți.

Marți, 24 octombrie, Bloomberg a inaugurat un nou sediu european al publicațiilor sale, la Londra, și a sus că regretă decizia de a investi aici din cauza votului pentru Brexit.

„Deschidem un nou sediu european la Londra – două clădiri mari și costisitoare. Aș fi făcut-o dacă știam că vor renunța?”, s-a întrebat retoric mogulul media.

Bloomberg are 4.000 de angajați în Marea Britanie și 20.000 în întreaga lume, iar compania din New York a avut mult timp sediul în Europa.

„Unul dintre lucrurile care ne supără este că atât în ​​Statele Unite, cât și în Marea Britanie avem angajați, nu foarte mulți, dar care încep să spună: «Nu mai vreau să lucrez aici – pot să mă transfer într-un alt loc? Această țară nu mai este primitoare cu imigranți», a spus Bloomberg.

„(Brexitul – n. red.) nu a fost un lucru inteligent, iar ieșirea din UE va fi foarte dificilă și va fi foarte dureroasă. Va afecta industria. Oamenii deja pleacă spre alte orașe”, a mai spus el.

Mogulul media a mai declarat în timpul vizitei la Londra: „Indiferent de relația Regatului Unit cu UE, limbajul, fusul orar, talentul, infrastructura și cultura londoneză fac Londra să se ridice ca o capitală globală pentru anii următori. Suntem foarte optimiști cu privire la viitorul Londrei și suntem incantați să fim o parte din ea”.

În Marea Britanie a început vânătoarea de vrăjitoare. Profesorii care predau lecții despre Brexit, pe lista neagră

Brexit-ul încă mai poate fi oprit

Brexit. UE: Marea Britanie trebuie să plătească

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În Marea Britanie a început vânătoarea de vrăjitoare. Profesorii care predau lecții despre Brexit, pe lista neagră

A fugit în Anglia de frica creditorilor. „De ce să mă întorc în România? Să văd cum stau cămătarii cu ochii pe mine?”