in

Teo Benea, consilier local în Brent: „Am încercat să mobilizez comunitatea de români”

consilier Brent

Teo Benea este o româncă proaspăt aleasă consilier local într-unul dintre cartierele din Londra cu cei mai mulți români, Brent.

Cu toate acestea, Teo spune că nu și-a axat campania din alegerile locale pe comunitatea de români, ci a candidat pentru toți locuitorii din Sudbury.

Este în Marea Britanie de 14 ani, unde a venit la facultate și a rămas după aceea să locuiască aici.

A terminat Politică și Management, la Universitatea Robert Gordon’s din Aberdeen, Scoția și a obținut un master în Studii Europene, la Universitatea din Maastricht, Țările de Jos.

De loc din Timișoara, Teo Benea activează în Partidul Laburist din 2010, pentru care a organizat campanii electorale. De asemenea, anterior a lucrat pentru un parlamentar laburist, deci poate spune că are o experiență destul de mare în politica din Marea Britanie.

A candidat pentru zona Sudbury din Brent, unde, spune ea, a vorbit cu mulți din comunitatea de români: „Am încercat să mobilizez comunitatea de români, din ușă în ușă, am vorbit în românește, i-am încurajat să voteze, unii au votat. Comunitatea noastră are foarte multe așteptări dar din pacate nu se implică”.

Alegeri locale în Marea Britanie. Majoritatea candidaților români au șanse mici să fie aleși

Teo Benea spune că în timpul mandatului său va căuta să rezolve, alături de ceilalți consilieri laburiști din Brent, problemele rezidenților. „Trotuare mai bune, mai puține infracțiuni, inlaturarea gunoiului lasat illegal pe străzi”, a declarat ea pentru Ziarul Românesc. „De asemenea, avem în plan investiții în școli și sănătate dar și o integrare mai bună a comunității de est europeni”.

Teo Benea activează de 12 ani în Partidul Laburist

Cum zona Brent are foarte multe comunități diferite, Teo Benea spune că își dorește să organizeze evenimente pentru a le sprijini cultural și va lucra împreună cu asociațiile locale pentru proiecte comune.

Tânăra româncă spune că a avut o implicare politică și în țară, fiind membru USR Plus, partid unde nu mai este însă activă.

În ceea ce privește apartenența la Partidul Laburist unde activează de 12 ani, ea spune că au apropiat-o „valorile acestuia de a îmbunătăți viața oamenilor de rand”.

„Întotdeauna m-am identificat f mult cu ei (laburiștii – n. red.). Lor le pasă de oamenii ca noi. Am făcut campanie puternică pentru a rămâne în UE, cu ocazia Brexit. Laburiștii sunt un partid care se interesează de minorități și de persoanele vulnerabile”, este de părere Teo Benea.

Mircea Maer


Teo Benea, consilier local în Brent: „Am încercat să mobilizez comunitatea de români”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4.4]

Românii refuză salarii de 5.000 de lei în țară: „S-au obișnuit cu ajutoare sociale, nu îi mai interesează munca”

Românii refuză salarii de 5.000 de lei în țară: „S-au obișnuit cu ajutoare sociale, nu îi mai interesează munca”

VIDEO - Bătaie într-un avion Manchester-Amsterdam. Șase britanici, arestați la aterizare

VIDEO – Bătaie într-un avion Manchester-Amsterdam. Șase britanici, arestați la aterizare