in

Jumătate din tinerii români se gândesc să părăsească țara în următorii cinci ani

Aproape jumătate dintre tinerii români vor să părăsească țara în următorii cinci ani, arată un sondaj.



Potrivit rezultatelor acestuia, aproape jumătate dintre românii sub 35 de ani vor să părăsească țara în următorii cinci ani, iar aproape un sfert dintre ei ar dori să părăsească țara în anul următor.

În ceea ce privește motivele plecării, primii factori sunt oportunitățile de muncă. Cei care doresc să plece au familii sau prieteni în alte țări sau sunt nemulțumiți de instituțiile statului român. Răspunsurile românilor au fost destul de diferite de tinerii din Polonia, care, de cele mai multe ori, părăsesc țara cu ajutorul agențiilor de recrutare care le oferă un contract de muncă.

Dacă nu se descurcă bine după plecare, mulți dintre ei nu se întorc acasă, ci se mută într-o țară mai bogată, potrivit cercetătorilor, care au descoperit că în prezent țările nordice sunt cele mai populare.

Există aproximativ 4 milioane de români în străinătate, potrivit estimărilor, iar ONU a constatat că România a avut al doilea cel mai mare ritm de creștere a emigrării în lume anul trecut, după Siria.

Recent, premierul Guvernului României, Viorica Dăncilă, a spus că românii plecați nu cunosc realitatea din România și că au crescut salariile, potrivit știtripesurse.ro.

„Încercăm să creștem salariile, astfel încât să devină atractive în România, să se reîntoarcă acasă. Mai mult, încercăm să facem programe pentru Diaspora. Prin Ministerul Românilor de Pretutindeni încercăm în același timp să… Sunt foarte mulți în afară”, a spus Dăncilă într-un interviu pentru România TV.

Premierul Viorica Dăncilă despre românii din străinătate: „Nu mai știu realitatea din România”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ce slujbe se mai caută din Marea Britanie

Unul din opt tineri din Marea Britanie nu a văzut niciodată o vacă adevărată