in

UK: Scandalul ajutoarelor externe

ajutoare externe UK



Guvernul din Marea Britanie a promis că ajutoarele externe pe care le oferă vor fi îndreptate către țările care au cu adevărat nevoie. Cu toate acestea, un raport recent arată că banii merg în direcții greșite, adică merg spre țări care nu au nevoie de ajutor extern.

16% din banii cheltuiți de Departamentul pentru Dezvoltare Internațională merg către programele de ajutor ale UE.

Astfel, Marea Britanie ajută indirect țări că Rusia, China, Turcia, Islanda și Barbados. În condițiile în care în China sunt 150 de miliardari iar în Rusia peste 100, ajutoarele par inutile.

Uniunea Europeană cheltuie £30 milioane pe 22 de proiecte de ajutor pentru China, în ciuda deciziei Departamentului de Dezvoltare Internațională din Marea Britanie de a opri orice ajutor către țările bogate.

Parlamentarul conservator Pauline Latham spune că este timpul să fie renegociata suma pe care Marea Britanie o cheltuie în acest fel. “Dacă cetățenii ar ști că taxele plătite de ei merg către țări că Turcia, Islanda, Rusia și Brazilia, aceștia ar fi extrem de furioși”.

Cu o săptămâna în urmă, publicul a aflat că UK a cheltuit milioane de lire pentru a fonda un centru de ajutor în India, țara cu cea mai rapidă creștere economică din lume. Numai mobilierul pentru acest centru a costat aproape jumătate de milion de lire.

Oficialii promit că vor fi mult mai atenți la programele pe care cheltuie Uniunea banii și implicit Departamentul Pentru Dezvoltare Internațională.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Crește nemulțumirea britanicilor față de Uniunea Europeană

William Brînză se destăinuie: a fost olimpic la română, boxer şi “mic bişniţar”