in

Sinaia şi Thame UK s-au înfrăţit (VIDEO)



Sinaia s-a înfrăţit cu oraşul Thame (Oxfordshire) din Marea Britanie, într-o ceremonie oficiată ieri, 3 octombrie, de Primăria Sinaia – scrie ThameNews.net.

Delegaţia de la Thame care a vizitat Sinaia în weekend a fost compusă din Nigel Champken Woods, primarul oraşului Thame, David Bretherton, preşedintele Comitetului de Înfrăţire Sinaia, Margaret Bretherton, Alison Champken-Woods, Mayoress şi James Green, trezorier al comitetului de înfrăţire.

Primarul oraşului Thame, Nigel Champken Woods, a fost extrem de impresionat de felul în care delegaţia să a fost tratată cu ocazia acestei vizite: “Ne-am simţit extraordinar! Românii au fost foarte generoşi şi prietenoşi. Am vizitat Castelul Peleş, Cazinoul, pârtiile de ski şi am luat parte la sărbătorile ‘Sinaia Forever’”.

S-au organizat deja vizite de ambele părţi: profesori din Sinaia au vizitat deja Thame şi urmează ca profesori ai şcolilor din Thames să viziteze şi ei staţiunea românească.

Colaborarea dintre cele două oraşe a luat naştere cu doi ani în urmă, când Asociaţia de Prietenie Thame-Sinaia a iniţiat vizite reciproce, în vederea încurajării schimbului de experienţă între cele două oraşe şi pentru a promova prietenia între cetăţenii acestora.

Marius Ciortan, reprezentant al Asociaţiei de Prietenie Thame-Sinaia a fost unul dintre susţinătorii proiectului de înfrăţire: “Am identificat o mulţime de potenţiale noi proiecte ce s-ar putea realiza de către cele două oraşe, în special cu Colegiul Mihail Cantacuzino. De asemenea, preconizez mai multe oportunităţi de schimburi de experienţa cu Teatrul de Tineret din Thame şi cu Lord Williams’s School”

Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia a fost şi el susţinător activ al proiectului de înfrăţire şi a colaborat cu succes cu asociaţia care a reprezentat liantul dintre cele două instituţii: “este o plăcere să îi văd din nou pe prietenii noştri din Asociaţia de Prietenie Thame-Sinaia. Vreau să le mulţumesc tuturor pentru iniţierea acestui proiect, pentru că are un mare potenţial de a uni cele două oraşe înfrăţite pentru colaborări care să aducă beneficii tuturor”. Oraşul Sinaia mai este înfrăţit cu alte opt oraşe din lume.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O româncă va face închisoare pentru furturi pe teritoriul UK

E greu de lucrat cu românii / “Ți-am dat ţeapă, ha, ha!”