in

Universităţile britanice scad în topurile internaţionale an de an



Cifrele arăta că deşi acum doi ani erau 14 universităţi britanice în top 100 universităţi din întreaga lume, anul trecut acest număr a scăzut la 12, iar anul acesta la 10.

Datele publicate de revista Times Higher Education arată că Oxford se clasează pe locul doi în lume, după California Institute of Technology din Statele Unite ale Americii, care este în capul listei pentru al doilea an consecutiv. Cambridge se clasează pe locul 7, iar Imperial College London pe locul 8. Experţii spun însă că în ultimii ani, statutul universităţilor britanice a avut de suferit, în favoarea altor naţionalităţi, în special a celor din Orientul Îndepărtat.

Se crede că universităţile britanice au fost afectate de scăderea fondurilor alocate în ultimii ani şi de regulile mai stricte privind obţinerea vizelor, condiţii care i-au alungat pe studenţii străini şi academicienii de top către alte universităţi din alte ţări.

Phil Baty, editor al clasamentului Times Higher Education, a declarat: “În afara triunghiului de aur Londra – Oxford – Cambridge, universităţile de top britanice alunecă în mediocritate. Investiţiile colosale în universităţile de top din Asia încep să dea roade. Iar în timp ce soarele răsare în Est, Anglia se confruntă cu o furtună de proporţii: scăderea investiţiilor publice în domeniul didactic şi de cercetare; condiţii ostile de obţinere a vizelor care descurajează academicieni şi studenţi de top ai lumii să se îndrepte către Marea Britanie”.

Evaluările anuale clasează universităţile în funcţie de 13 criterii de performanţă, cum ar fi evaluarea calităţii predării, cercetare, influenţa mondială şi perspectiva internaţională. În funcţie de aceste criterii şi conform rezultatelor, şapte universităţi britanice au fost clasate printre primele 50 din lume, atât anul acesta, cât şi anul trecut. Numărul instituţiilor din top 200 a scăzut de la 32 anul trecut la 31 anul acesta.

Dintre cele 31 care şi-au menţinut locul în top 100, aproape două treimi au coborât în clasament. Multe dintre acestea sunt membre ale grupului de elită Russell Group. Spre deosebire de acestea, universităţile din China Peking şi Tsinghua au urcat în clasament, la fel şi Universităţile din Singapore şi Korea.

Wendy Piatt, director general al grupului Russell, a declarat că reducerile de investiţii publice au afectat serios unele universităţi americane şi că Marea Britanie nu-şi permite un asemenea risc: „Dacă vrem să rămânem în top, Guvernul va trebui să-şi concentreze investiţiile acolo unde vor avea cel mai mare impact: în universităţile noastre de cercetare intensivă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Yellow Card-uri de vânzare.

17 miliarde euro, valoarea zăcămintelor de gaze din Marea Neagră