in

Drepturile tinerilor (1)

Informațiile din acest articol acoperă drepturile generale ale copiilor și persoanelor tinere, și se aplică jurisdicției din Anglia, Wales și Irlanda de Nord.



Dovedirea vârstei

Există multe scheme care oferă carduri ce ajută la dovedirea vârstei dumneavoastră. Multe autorități locale și colegii locale rulează astfel de scheme pentru carduri.

Proof of Age Standards Scheme (PASS) nu eliberează carduri, însă stabilește standarde și aprobă alte scheme. Dacă un card are holograma PASS înseamnă că emitentul acestuia a îndeplinit standardele stricte cerute de către PASS și că vă puteți baza pe cardul respectiv. Așadar, asigurați-va că orice card de dovedire a vârstei (proof of age card) pe care îl obțineți prezintă această hologramă PASS.

Discriminare

Este împotriva legii să discriminați pe cineva, incluzând un copil sau o persoană tânără, datorită: vârstei; rasei, culorii, naționalității, originei etnice ori naționale; sexului; prezenței unei dizabilități; orientării sexuale; religiei ori credinței; schimbării de sex; căsatoriei sau parteneriatului civil; ori datorită sarcinii sau concediului de maternitate.

Unele dintre locurile unde sunteți protejat împotriva discriminării includ școli sau colegii, locul de muncă, magazine, cluburi, puburi, spitale și clinici, și servicii ale consiliului local. Deasemenea, sunteți protejat împotriva discriminării indiferent dacă achiziționați ceva ori obțineți pe gratis.

În anumite circumstanțe, există excepții acestor reguli care înseamnă că discriminarea poate fi permisă.

În cazul în care credeți că sunteți victima unui caz discriminare, puteți să luați măsuri legale împotriva organizației ori persoanei responsabile.

 

Naționalitate și imigrare

Legea cu privire la naționalitate și imigrare este complicată, și în cazul unei chestiuni de această natură este recomandat să solicitați ajutorul unui consultant cu experiență, ca Citizens Advice Bureau (CAB) de exemplu.

Înregistrări personale

La orice vârstă, aveți dreptul de a vedea ce informații sunt colectate și păstrate despre dumneavoastră, mai puțin în cazul cazul în care persoana ce se află în posesia informației consideră că nu aveți capacitatea de a înțelege natura cererii pe care o faceți. Dacă vi se refuză accesul la înregistrările personale puteți face plângere la Information

Commissioner

Ca părinte, nu aveți deobicei dreptul să vedeți vedeți informații despre copilul dumneavoastră ce sunt păstrate pe un computer de înregistrare. Aceasta va fi posibil dacă: persoana care are grijă de aceste informații știe că cererea a fost autorizată de copil; ori dacă solicitarea este făcută în numele copilului ori persoanei tinere care nu este capabilă să înțeleagă pe deplin natura cererii.

Pedepse

Ca părinte, legea prevede că aveți dreptul să vă loviți copilul. Totuși dacă violența pe care o folosiți este îndeajuns de severă încât să lase semn, de exemplu o zgârietură ori vânătaie, puteți fi urmărit penal pentru agresiune, ori copilul poate fi luat în grijă de către o autoritate locală.

Școala

Niciunui profesor într-o școală nu îi este permis să dea pedepsească prin lovire vreun elev de orice vârstă.

Dirigintele și profesorii pot utiliza mijloace non-fizice rezonabile pentru a pedepsi un elev cu un comportament ori atitudine inacceptabile. Orice pedeapsă trebuie să fie corectă, rezonabilă și să intre în cadrul politicii pe care o are școala respectivă.

Exemple de pedespe rezonabile sunt lucru suplimentar în timpul orelor de curs ori printr-o mustrare formală.

Un membru al staffului poate folosi o forță fizică rezonabilă pentru a pune capăt unei lupte între elevi ori pentru a opri elevii în cazul în care aceștia își periclitează siguranța lor, al altor elevi ori proprietatea școlii ori să prevină un elev să comită vreun delict.

Av. Mihaela Pădure

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tăieri bugetare de 2,5 miliarde de lire sterline

Un mare film românesc la Cinemateca de la ICR