in

Ambasadorul Jinga: Poliția Română și Poliția Metropolitană vor continua proiectul Nexus

Ambasada României a trimis un punct de vedere pe tema articolelor recente din presa britanică vizând situația cetățenilor români de etnie romă din Londra.



„Urmare articolelor apărute în cursul acestei săptămâni într-o serie de cotidiene britanice, pe tema gestionării situaţiei cetăţenilor români de etnie romă din Londra, la data de 15 iulie a.c., Ambasadorul României în Marea Britanie a transmis respectivelor publicaţii următorul punct de vedere:

Așa cum am afirmat în alte câteva ocazii, autoritățile române de la București au o politică de toleranță zero pentru orice tip de infracțiuni comise de cetățenii români în Regatul Unit. Ambasada noastră a dezvoltat o strânsă cooperare cu autoritățile britanice, care vizează prevenirea și tratarea eventualelor cazuri de comportament anti-social al cetățenilor noștri.

În acest cadru, în 2011 am propus Poliției Metropolitane un schimb de bune practici, care include, de asemenea, atunci când este necesar, detașarea de ofițeri de poliție români pentru a susține forțele de poliție din Londra.

Razie printre români

O primă parte a acestui exercițiu a avut loc cu succes în a II-a jumătate a anului trecut, când 10 de ofițeri de poliție români au lucrat alături de colegii lor britanici.

Datorită rezultatelor excelente, Poliția Română și Poliția Metropolitană au convenit să continue acest proiect în 2013. Prin urmare, o cerere de finanțare din partea UE a fost prezentată și aprobată recent.

În același timp, am dezvoltat un dialog fructuos și deschis cu Consiliul Local Westminster și alte autorități locale din Londra. Foarte recent, pe 12 iulie 2013, diplomați ai Ambasadei noastre au participat la o ședință comună cu Poliția Metropolitană și autoritățile locale britanice, în care i-au informat pe reprezentanții Consiliului Local Westminster despre funcționarea Nexus ce va începe în curând.

Consiliul Westminster cere ajutor în problema romilor de la Marble Arch

Prin urmare, am fost profund surprins să citesc în mass-media britanică o scrisoare ce îmi era adresată de către consilierul Nickie Aiken de la Consiliul Local Westminster, cu privire la Operațiunea Nexus, care a fost inițiată de Ambasada României și Poliția Metropolitană. În scrisoare, Aiken solicită o cooperare ce are deja în loc de mai bine de un an.

Credem cu tărie în importanța, pentru ambele părți, de a continua schimbul de bune practici în acest domeniu. Ambasada România la Londra va coopera întotdeauna într-un mod constructiv cu autoritățile britanice, în orice situație care implică cetățenii noștri.

Cei mai mulți dintre românii care trăiesc în Marea Britanie sunt oameni calificați, lucrează în mod legal, plătesc impozite și sunt foarte apreciați de către angajatorii lor. Prin urmare, dorim să protejăm buna lor reputație.

Cu stimă,

Dr. Ion Jinga

Ambasadorul României”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Băsescu: Poporul Republicii Moldova e latin, nu are ochii oblici, nu înţeleg opţiunile pro-asiatice

Alertă de caniculă în Mare Britanie. Fenomenul nu s-a mai întâmplat de 7 ani