in

Teroriștii iranieni stocau material exploziv pentru bombe la periferia Londrei

Teroriști cu conexiuni în Iran stocau tone de material exploziv, la periferia Londrei, într-o fabrică secretă britanică de bombe.

Potrivit Daily Express, radicali din Hezbollah pregăteau mii de pachete cu azotat de amoniu, substanță din care se confecționează bombe artizanale.

O sursă a declarat pentru Daily Telegraph că acesta este „un terorism organizat corespunzător”, în timp ce altul a spus că au fost stocat suficient material exploziv pentru a provoca „multe daune”.

Astfel, au fost descoperite trei tone metrice de azotat de amoniu, mai mult decât a fost folosit în atacul din Oklahoma City, care a ucis 168 de persoane și a distrus sute de clădiri.

Fabrica a fost descoperită la doar câteva luni după ce Marea Britanie a semnat acordul nuclear al Iranului.

Locul a fost descoperit de MI5 și Poliția Metropolitană încă din toamna anului 2015, însă totul a rămas secret până acum.

Potrivit Daily Express, poliția a percheziționat patru proprietăți în nord-vestul Londrei, constând în trei societăți comerciale și o casă.

Un bărbat în vârsta de 40 de ani a fost arestat sub suspiciunea de terorism, fiind eliberat, în cele din urmă.

Descoperirea a fost atât de gravă încât David Cameron și Theresa May, prim-ministrul și ministrul de Interne de la acea vreme, au fost informați personal despre ceea ce s-a găsit.

Hezbollah a fost adăugat în lista grupurilor interzise în ansamblul lor abia în februarie 2019 – la mai mult de trei ani de la descoperirea pachetelor.

Tânăr suspect de terorism, arestat în nordul Londrei

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Economia britanică, paralizată de Brexit. Scădere economică îngrijorătoare în Regatul Unit

Londra. Mai mulți candidați la funcția de prim-ministru admit că s-au drogat. „Am folosit cocaina și am greșit”