in

Economia britanică, paralizată de Brexit. Scădere economică îngrijorătoare în Regatul Unit

Economia britanică s-a micșorat de patru ori mai mult decât fusese prevăzut, scrie The Independent care citează Biroul Național de Statistică (ONS).

Producția de autoturisme a scăzut cu 24%, deoarece producătorii au închis temporar fabricile în așteptarea ieșirii din UE care nu a mai avut loc la momentul anunțat.

Astfel, economia britanică s-a redus cu 0,4% în aprilie.

Ultima scădere lunară a fost de patru ori mai mare decât prognozele analiștilor și au marcat a doua lună consecutivă de contracție pentru economia Regatului Unit, după o scădere cu 0,1% în martie.

Produsul intern brut (PIB) pentru lunile anterioare ale acestui an a fost stimulat de producători, în special de aprovizionarea cu materiale.

Pe măsură ce acest efect a scăzut, producția industrială a scăzut cu 2,7% în aprilie față de martie, în timp ce industria prelucrătoare a scăzut cu 3,9%, cea mai puternică scădere din iunie 2002.

Laureatul premiului Nobel pentru economie: „Brexit-ul este complet irațional”

Acest efect este temporar, dar încetinirea din aprilie nu se limitează la producție, mai arată The Independent. Și sectorul construcțiilor a scăzut cu 0,4%, în timp ce serviciile au stagnat. Fără oprirea producției de automobile, PIB-ul ar fi scăzut cu 0,2% în luna menționată.

Cu toate acestea, cifrele de creștere economică lunară tind să fie volatile și sunt predispuse la revizuire atunci când apar date mai detaliate.

Câți bani a pierdut Marea Britanie în fiecare săptămână de la referendumul pentru Brexit

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Londra, Dagenham: Tânăr român găsit mort, cu venele tăiate și mai multe lovituri pe corp. Părinții au nevoie de ajutor pentru repatriere!

Teroriștii iranieni stocau material exploziv pentru bombe la periferia Londrei