in

Democrația este călcată în picioare în Marea Britanie: Boris Johnson îi va cere reginei să suspende PARLAMENTUL

Premierul britanic îi va cere reginei să suspende parlamentul, la doar câteva zile după ce parlamentarii vor reveni la muncă, la începutul lunii septembrie, arată BBC.

Astfel este puțin probabil ca parlamentarii să aibă timp să adopte legi care ar putea opri premierul să scoată Marea Britanie din UE fără un acord, la 31 octombrie.

Dominic Grieve, unul dintre parlamentarii conservatori care se opun unui Brexit fără acord, spune că acesta ar fi „un act scandalos” și a avertizat că ar putea duce la un vot de neîncredere în cabinetul Johnson. „Acesta guvern va pica”, a mai spus Grieve.

Ideea suspendării Parlamentului – cunoscută sub numele de prorogare – a provocat controverse, criticii spunând că aceasta va opri deputații să-și poată juca rolul democratic în procesul Brexit.

Dacă Parlamentul este suspendat la 10 septembrie, după cum se sugerează, parlamentarii vor avea doar câteva zile, săptămâna viitoare, pentru a mai schimba ceva.

Domnul Grieve – fost avocat general – a declarat pentru BBC Radio 5 Live: „Dacă premierul persistă cu acest lucru și nu se răzgândește, atunci cred că șansele sunt ca administrația sa să se prăbușească.”

„Există destul timp pentru a face asta, dacă este necesar [și], cu siguranță, voi vota pentru a da jos un guvern conservator care persistă într-un curs de acțiune atât de neconstituțional”, a nai spus acesta.

Prim ministru Scoției, Nicola Sturgeon, a declarat că parlamentarii trebuie să se reunească pentru a opri planul săptămâna viitoare sau că „ziua de azi va intra în istorie ca una întunecată pentru democrația din Marea Britanie”.

Opoziția britanică: „Boris Johnson vrea să folosească mijloace antidemocratice pentru a forța un Brexit fără acord”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Opoziția britanică: „Boris Johnson vrea să folosească mijloace antidemocratice pentru a forța un Brexit fără acord”

Iohannis nu ține cont de UE și vrea să discute „aspecte economice” cu Marea Britanie după Brexit