in

Opoziția britanică: „Boris Johnson vrea să folosească mijloace antidemocratice pentru a forța un Brexit fără acord”

Jeremy Corbyn și liderii opoziției au de gând să folosească legislația pentru a bloca un Brexit fără acord, întrucât strategia unui vot de neîncredere în guvernul Johnson este deocamdată suspendată.

Liderii partidelor de opoziție au descris reuniunea drept „pozitivă”, după ce Corbyn a dat asigurări că laburiștii își vor folosi greutatea politică în luptele din Camera Comunelor, în loc să urmărească prăbușirea guvernului.

Șansa cea mai de succes ar fi un proiect de lege care ar obliga premierul să caute o prelungire din partea UE, dacă nu există nicio înțelegere până de Halloween, scrie The Independent.

Corbyn a făcut apel și la cei 116 parlamentari conservatori moderați și independenți – inclusiv la Theresa May și Philip Hammond – să lucreze împreună pentru a opri un Brexit haotic.

La întâlnirea propusă de Corbyn și care a avut loc marți, 27 august, au luat parte lideri ai SNP, liberali-democrați, Plaid Cymru, verzi și Grupul independent.

„Jeremy Corbyn a prezentat îndrumările legale pe care le-a primit de la avocatul Shami Chakrabarti, care consideră că planurile lui Boris Johnson de a suspenda parlamentul pentru a forța un Brexit fără acord reprezintă un grav abuz de putere și un atac constituțional fără precedent în Marea Britanie”, se arată în comunicatul de presă eliberat după întâlnire.


De asemenea, participanții au convenit că Boris Johnson s-a arătat deschis să folosească mijloace antidemocratice pentru a forța un Brexit fără acord.

Scandal între UK și UE pe tema „facturii de divorț” de 39 de miliarde de lire sterline. UE: Plătiți cu sau fără acord

Elevi români, hărțuiți la școli din Marea Britanie: „Strigau după mine «Ukip» și că ar trebui să mă întorc la mine în țară”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ce spune primarul din Iași despre românii din diaspora: „Fetele se prostituează, tinerii ajung sclavi”

Democrația este călcată în picioare în Marea Britanie: Boris Johnson îi va cere reginei să suspende PARLAMENTUL