in

Oana Pellea în „Vocea umană” de Jean Cocteau

ICR Londra încheie seria de anul acesta a “Poveştilor spuse-n româneşte”, pe 8 decembrie, cu un regal actoricesc: Oana Pellea în one-woman show “Vocea umană” de Jean Cocteau, regizat de Sanda Manu.

Sanda Manu a fost profesoara Oanei Pellea şi s-a reîntâlnit cu fosta sa sudentă dupa 26 de ani, colaborând pentru „Vocea umană”. Într-una dintre cronicile spectacolului, Dan Boicea scrie despre performanţa Oanei Pellea: “Este un studiu despre transformarea unui actor pe scenă, despre trecerea lui prin toate stările posibile. Într-un cuvânt, este radiografia sufletului unei femei şi demonstraţia de perfecţiune a unei actriţe.”



Pentru acest rol, Oana Pellea a fost nominalizată la premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în anul 2011.

Oana Pellea este una dintre cele mai cunoscute personalităţi teatrale şi cinematografice din România. Cariera sa include roluri în filmul lui Alfonso Cuaron “Children of Men”, în producţia britanică semnată de Oliver Parker, “I Really Hate My Job”, în filmul lui Jean-Christophe Comar,  ” Fire and Ice” sau în “Stare de fapt”, regizat de Stere Gulea. De asemenea, Oana Pellea are la activ peste 40 de roluri în teatru, dintre care menţionăm Maşa din “Trei surori” de Cehov, Lucius din “Iulius Cezar” de Shakespeare şi Catarina din “Îmblânzirea scorpiei” în regia lui Mihai Măniuţiu.

La Londra, Oana Pellea a jucat ultima dată, tot la invitaţia Institutului Cultural Român, în “Buzunarul cu pâine” de Matei Vişniec, la Riverside Studios.

De-a lungul carierei, artista a primit numeroase premii, dintre care amintim premiul UNITER pentru Cea mai bună actriţă (de două ori), Premiul Academiei Române „Aristizza Romanescu” pentru cariera teatrală şi cinematografică şi Crucea Casei Regale a României.

Spectacolul “Vocea umană” face parte din seria „Poveşti spuse-n româneşte”, ce propune publicului românesc şi britanic din capitala Marii Britanii şi din împrejurimi întâlnirea cu mari actori, spectacole de teatru sau recitaluri din ţară, inspirate de texte clasice sau contemporane, româneşti şi universale. Proiectul este o iniţiativă a Claudiei Cîrlig şi este dezvoltat împreună cu ICR Londra.

Spectacolul va avea loc la „The Cockpit”, Gateforth Street, Marylebone, London NW8 8EH, tel. 020 7258 2925. Biletele costă 17 lire și pot fi cumpărate on-line de pe siteul teatrului, thecockpit.org.uk, de la numărul de telefon  020 7258 2925 sau de la casa de bilete a teatrului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România, învinsă de Grecia în barajul pentru Cupa Mondială

Oana Grigoruţ, supranumită “Cameron Diaz” a României, face furori la Hollywood