in

O fi așteptat ridicarea restricțiilor? Dinu Patriciu s-a mutat la Londra

Avocații omului de afaceri Dinu Patriciu au anunțat oficial că acesta și-a mutat domiciuliul în Marea Britanie, la Londra.



Informația a apărut în timpul procesului din dosarul „Rompetrol”, în care procurorii au cerut pedeapsa maximă, de 20 de ani de închisoare pentru delapidare, spălare de bani şi manipularea pieţei.

Decizia lui Patriciu vine la aproape un an după ce a trecut printr-un divorţ şi un proces de partajare a averii. În acţiunea de la Judecătoria Sectorului 1, soţia lui Dinu Patriciu a cerut separaţia judiciară a bunurilor deţinute în comun, acuzându-l pe Dinu Patriciu de relaţii extraconjugale.

Patriciu a fost achitat, pe fond, în vara anului trecut, de Tribunalul Bucureşti, în dosarul Rompetrol. El este învinuit şi de manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc în eroare în legătură cu cererea, oferta sau preţul instrumentelor financiare.

Mai exact, Patriciu este acuzat că a participat la stabilirarea la un nivel anormal ori artificial cotele unor acţiuni tranzacţionate pe piaţa bursieră.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Referendumul pentru Constituţie, cuplat cu europarlamentarele

Recital Constantin Chiriac de Ziua Culturii Naționale