in

Din februarie, „Noi unim comunitatea!” MY Romania și Ziarul Românesc vă invită la serile comunității

Organizația MY Romania, în parteneriat cu Ziarul Românesc Weekly, Newman Catholic College, SHPRESA Programme, London Citizens va începe un amplu proiect de comunitate pentru anul 2014. Este vorba despre șase evenimente ce vor avea loc o dată la două luni la sediul Newman Catholic College, unde funcționează Centrul Comunitar românesc. Seminariile au ca țintă informarea publicului, dar și facilitarea unor relații și idei de parteneriat.

Primul eveniment, intitulat Seara Constructorilor Români va avea loc pe data de 26 februarie, între orele 19.00 și 21.00. Vor participa reprezentanți ai companiilor de construcții cu acționari români, care vor avea astfel posibilitatea să interacționeze, să dezvolte relații și să facă schimb de experiență.



Iris Radulian – MY Romania și Daniel Coyle, director Newman Catholic College


Cu această ocazie se va desfășura și un târg de locuri de muncă, unde sunt invitați să participe toți meseriașii interesați de un loc de muncă în domeniul construcțiilor. De asemenea, voluntarii MY Romania îi vor asista pe participanții la seminar la scrierea CV-urilor. La seminarul de pe 26 februarie veți putea participa și la prima campanie de sprijinire a comunității românești.

Astfel, experții London Citizens și MY Romania vor asculta problemele voastre față de sistemul britanic și vă vor da sfaturi utile pentru rezolvarea lor. Mai mult decât atât, va fi acordată și consultanță pentru obținerea actelor necesare muncii și șederii în UK. Evenimentul va avea parte și de prezența unui reprezentant al Ambasadei României la Londra, care va asculta doleanțele românilor, pentru a le oferi ajutorul necesar.

Consiliere și masă caldă pentru români, în estul Londrei

De asemenea, organizatorii contează pe participarea unor specialiști britanici în domeniul construcțiilor care să le furnizeze celor prezenți informații utile cu privire la specificul muncii pe șantierele din UK.

Celelalte evenimente vor avea loc după cum urmează:

– 30 aprilie Seara Personalului Medical – specialiștii de la The Refugee Consile și The FORUM (cele mai mari organizații ce luptă pentru drepturile imigranților) vor explica modul în care se poate pătrunde cel mai ușor în sistemul medical britanic.

– 25 iunieSeara Educației – întâlnirea profesorilor, elevilor și părinților la un seminar despre sistemul educațional britanic și posibilitățile ample ale acestuia

– 27 augustSeara Femeilor Românce – vă invităm la un seminar de informare despre înlăturarea izolării, violența domestică, consiliere emoțională și psihologică

– 29 octombrieSeara Informării – discuții pe teme variate: cum să îți găsești o locuință sau un loc de muncă, înregistrarea la un medic de familie, cursuri de limba engleză, asistență legală, înregistrarea copiilor în școlile britanice

– 21 decembrie Seara lui Moș Crăciun – spectacolul de Crăciun al copiilor de la My Romania School.

Comunitatea românească ajută nevoiașii de alte naționalități

Fiecare seară românească organizată de MY Romania, Ziarul Românesc Weekly și Newman Catholic College se va deschide cu un scurt program artistic al copiilor de la MY Romania School și încurajăm proprietarii restaurantelor din comunitate să participe cu bucate tradiționale.

Cu privire la program, coordonatorul MY Romania Group, Iris Radulian, a declarat: „În primul rând vreau să mulțumesc Ambasadei României pentru sprijinirea acestui prim mare proiect comunitar din Marea Britanie.  Am început această acțiune a anului 2014 întrucât dorim să ajutăm românii care au venit în UK sau sunt deja aici și își doresc o viață mai bună.”

„Tocmai de aceea oferim tot sprijinul necesar împlinirii acestui vis. Românii sunt oameni talentați, deosebiți, dar câteodată deznădejdea și desprinderea de patrie îi face să își piardă nădejdea în propriile forțe. De aceea noi unim comunitatea.”

Se pun bazele unui Centru Comunitar Românesc. Paul O’Shea, director London Citizens: “Voi definiți Londra! Suntem mândri că vă avem printre noi.”

„Daniele Coyle, directorul Newman Catholic College a declarat că susține proiectul MY Romania, implicându-se în activitățile comunitare.”

„El încurajează copiii români să se înscrie la instituția pe care o conduce, acolo unde se dezvoltă rapid un nucleu românesc. Colegiul are deja profesori români, iar în incinta sa își desfășoară activitatea Școala Românească de Weekend.”

Mircea Maer

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Imigraţiei a demisionat pentru că angajase o imigrantă ilegală

Daily Mail: „15 români trăiesc într-o toaletă publică”. Singurele dovezi ar fi niște hârtii care „sugerează că cei în cauză sunt români”