Din vina imigrantei!



de Mircea Maer

Atunci când comanda, cu propria semnătură, desenarea pe camionetele rasiste a cătușelor pentru imigranți, ministrul Mark Harper, mâna dreaptă a doamnei May de la Interne, se simțea protejat de cămășile de firmă călcate de o imigrantă.

Atunci când ministrul Imigrației cerea dublarea amenzii pentru angajarea imigranților fără drept de muncă în țara sa, aspiratorul familiei Harper bâzâia în palmele bătătorite ale columbiencei Isabella Acevedo. În 2007, femeia aceasta a început să șteargă praful, să măture, să gătească, să spele, să calce și să bată covoare pentru omul care, șapte ani mai târziu, o va considera ilegală prin Legea Imigrației.

Pentru că nu suntem naivi să credem că Harper nu știa foarte bine statutul celei care îi făcea patul de dimineață și îi pregătea ceaiul de la ora cinci. Tocmai el, cel care le-a cerut proprietarilor să își verifice proprii chiriași, ca nu cumva imigranții declarați ilegali să închirieze cămăruțele râncede și exagerat de scumpe din Londra, să țină în casă o astfel de persoană?

El, cel care a plimbat camioanele rușinii prin cartierele londoneze, zdrăngănind cătușele cu subînțeles în fața românilor, bulgarilor, turcilor, albanezilor, columbienilor ș.a.m.d. poate-poate îi va convinge să părăsească Marea Britanie, să nu știe că cineva îi lustruia ilegal mobila?

El, cel care se lamenta în fața tabloidelor că Uniunea Europeană este vinovată pentru ridicarea restricțiilor pentru români și bulgari și pentru ce se va petrece de la 1 ianuarie 2014, când 29 de milioane de oameni vor năvăli să trăiască pe ajutoarele sociale plătite de contribuabilii britanici, să nu aibă habar că purta o cămașă spălată ilegal? Și totuși, premierul Cameron, Theresa May sau Eric Pickels au susținut contrariul: ministrul Imigrației nu știa că doamna în care își încredința soarta propriei case încălca legea, în accepțiunea guvernului britanic.

Iar noi trebuie să credem că Harper, absolvent de Oxford, a fost păcălit vreme de șapte ani de o menajeră. Pentru că, apărându-se, fostul ministru a invocat faptul că Isabella Acevedo nu era angajata sa, ci muncea ca self emplyed. Astfel, spălat pe mâini de păcatul angajării, Harper s-a retras la postul său de parlamentar al regiunii pitorești Forest of Dean.

În urma sa rămâne perversitatea acestui contract, inventat de britanici pentru a-și acoperi neregulile căzute imediat în spatele pălmașului imigrant. Și îmi aduc aici aminte de o situație la care am participat pe un șantier din Marea Britanie, eu însumi angajat acolo în postura de self employed. Ne adunaserăm în cantină, pentru a așteapta să treacă un val de ploaie torențială, slujba fiind într-un mare parc din Londra.

După jumătate de oră, unul dintre manageri l-a trimis pe șeful de echipă să ne spună că nu contează vremea de afară, trebuie să muncim sau altfel nu vom fi plătiți, pentru că nu suntem angajați, ci self employed. Aceste contracte vor continua să facă mai multe victime în Marea Britanie, decât imigrația ilegală.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Înregistrați-vă pentru alegeri! Românii au dreptul să voteze candidații din UK la Parlamentul European

Liderii religioși din Marea Britanie îi cer lui Emil Boc să readucă în Cluj-Napoca romii evacuați în 2010