in

Nou preț record pentru o casă în Londra. Cât are de gând să plătească un magnat chinez pentru achiziția unei proprietăți în capitala britanică

Un magnat chinez al imobiliarelor este pe punctul să stabilească un nou record pe piața imobiliară din Londra , prin achiziția unei vile în cartierul Knightsbridge, pentru care vrea să plătească nu mai puțin de 200 milioane lire sterline, informează Bloomberg, conform Agerpres.

Firma condusă de Cheung Chung Kiu a acceptat să cumpere vila cu 45 de camere, situată vizavi de Hyde Park, după cum a confirmat un purtător de cuvânt al companiei. Tranzacția este un semn că cei mai bogați oameni ai lumii sunt atrași de deprecierea lirei sterline într-un moment în care se apropie ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, scrie Bursa.

Prețul de vânzare este de 210 milioane de lire sterline, potrivit unei surse din apropierea acestei tranzacții, care a dorit să își păstreze anonimatul. Acesta ar fi cel mai mare preț plătit vreodată pentru o casă din Marea Britanie, depășind suma de 140 milioane lire sterline plătită în urmă cu aproape un deceniu pentru o casă la țară, în Oxfordshire.

De asemenea, aceasta va fi una din cele mai importante tranzacții imobiliare încheiate la nivel mondial, depășind suma de 238 milioane de dolari pe care Ken Griffin, fondatorul fondului de investiții Citadel, a plătit-o anul trecut pentru un Penthouse din Manhattan.

Deocamdată nu a fost decis dacă proprietatea va rămâne o singură casă sau va fi convertită în mai multe apartamente de lux. Pe baza prețurilor de vânzare de la proiectul Peninsula London din apropiere, o reconfigurare a clădirii prin transformarea în apartamente ar putea să îi crească valoarea până la 700 milioane de lire sterline, a apreciat un purtător de cuvânt al companiei condusă de Cheung Chung Kiu.

Proprietatea cumpărată de magnatul chinez, situată în apropiere de complexul imobiliar de lux One Hyde Park și magazinele Harrods, a fost odată casa lui Rafic Hariri, fostul premier libanez care a fost asasinat în 2005. De asemenea, vila a fost și casa din Londra a prințului Sultan bin Abdulaziz Al Saud, fost prinț moștenitor al Arabiei Saudite.

Construită inițial în 1830 sub forma a patru case alăturate, care în anii 1980 au fost transformate într-o singură proprietate, vila are șapte etaje și oferă o suprafață de locuit de 5.760 metri pătrați, cu 7% mai mult decât un teren de fotbal american. Vila are geamuri anti-glonț, mai multe lifturi, o piscină, un spa privat, o sală de sport și parcare subterană.

Brexit nu afectează piața imobiliară din Marea Britanie. Prețurile caselor continuă să crească

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român urmărit internațional arestat pe Aeroportul Bacău. Avea de gând să ajungă în Londra

Anamaria Prodan, confundată cu o prostituată, la Londra