in

Două recepții de Ziua Națională, organizate de Ambasada României

Ambasada României la Londra a organizat douǎ recepţii dedicate sǎrbǎtoririi Zilei Naţionale a României.

Primul eveniment, la care au participat peste 400 de persoane, a avut ca invitați membri ai corpului diplomatic acreditat la Londra, reprezentați de marcă ai parlamentului britanic, ai instituţiilor guvernamentale, mediului de afaceri, comunităţii academice, comunităţii culturale, mass-media şi diaspora.

Soprana Nelly Miricoiu, artistă de origine română stabilită în Marea Britanie de peste 30 ani, a intonat imnurile României și Marii Britanii.



Au urmat discursurile Ambasadorului României în Regatul Unit, Ion Jinga, cel al lui Philip Baillache, Ministrul pentru relații externe al Statului Jersey şi cel al lordului Quentin Davies of Stamford, Preşedintele Grupului de prietenie cu România din parlamentul britanic.

„În mesajul său, Ambasadorul României a vorbit despre semnificatia Zilei de 1 decembrie 1918 pentru poporul român și a rememorat o serie de momente cu semnificație istorică petrecute de-a lungul anilor in luna decembrie. Lordul Davies of Stamford s-a adresat audienţei vorbind despre relaţia istorică dintre Marea Britanie şi România şi despre contribuţia pe care românii o aduc economiei Marii Britanii, iar Sir Philip Baillache a subliniat cooperarea de dată recentă dezvoltată între Jersey și România”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României.

Cel de al doilea eveniment, la care au participat peste 250 persoane, a fost oferit reprezentanţilor comunitǎţii româneşti din Marea Britanie: mediul asociativ, academic (studenți, profesori, cercetători), oameni de afaceri, oameni de cultură, ONG-uri.

Evenimentul a debutat cu intonarea, la nai, a imnului României, de către unul dintre cei mai valoroși artiști români contemporani, Nicolae Voiculeț, iar Ambasadorul României a vorbit despre însemnătatea Zilei Naționale și importanța rolului pe care românii din diaspora îl au in promovarea valorilor și intereselor României peste hotare.

Pentru cele două recepții, vinul românesc a fost oferit de Domeniile Coroanei Segarcea şi transportat la Londra cu sprijinul fimei de curierat Crespo.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

PSD Spania: Vadim și Cozma să își ceră scuze public

Spre Bruges cu MyFerryLink. Crăciun de poveste într-unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa