in

Marea Britanie ar putea introduce pașapoarte de sănătate biometrice. Boris Johnson face apel la un „efort global” pentru învingerea coronavirusului

Guvernul este în discuții cu firme care ar putea crea pașapoarte de sănătate, și ar putea ajuta astfel britanicii să se întoarcă la muncă în siguranță, folosind teste pentru COVID-19 și recunoașterea facială.

Biometria facială ar putea fi utilizată pentru a ajuta la furnizarea unui certificat digital – cunoscut și sub numele de pașaport de imunitate – care să dovedească faptul că un lucrător a avut Covid-19.

The Guardian scrie că unul dintre candidații la crearea acestor documente, firma Onfido din Marea Britanie, specializată în verificarea identității oamenilor folosind biometria facială, a prezentat guvernului planuri detaliate și este implicată într-o serie de discuții cu privire la astfel de pașapoarte de sănătate.

O etapă pilot ar putea fi pusă la punct în câteva luni, iar firma ar putea folosi teste de anticorpi – care dovedesc dacă cineva a avut virusul – sau teste antigene, care arată infecția actuală.

Londonezii așteaptă închiderea orașului. Ministrul Sănătății din UK șochează: „Imunizarea colectivă nu a fost niciodată o strategie”

Luni, 4 mai, Boris Johnson va solicita țărilor să se reunească într-un „efort global” pentru a învinge coronavirusul, în timp ce el co-găzduiește o Conferință de Angajare și Răspuns Global împotriva Coronavirusului și confirmă promisiunea Regatului Unit de a finanța cu 388 milioane de lire sterline cercetarea pentru vaccinuri, teste și tratamente.

În weekend, două firme au făcut progrese în dezvoltarea testelor de anticorpi. Producătorul elvețian de medicamente Roche a primit aprobarea de urgență de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru un test pe care l-au dezvoltat, în timp ce Quotient, la Edinburgh, spune că aparatele sale de screening au capacitatea de a face până la 36.000 de teste de anticorpi pe zi și produc rezultate în 35 de minute cu 99,8. % precizie.

Cum funcționează un pașaport de sănătate

Când persoana merge la locul de muncă, deschide aplicația, își face o fotografie cu fața sa și deblochează astfel un cod QR. Codul QR este scanat folosind o tehnologie simplă, iar pe sistemul de la recepție se va vedea rezultatul testului și o fotografie a angajatului pentru o perioadă scurtă de timp, permițând determinarea vizuală a identității persoanei.

Singura tehnologie pe care o companie ar trebui să o aibă ar fi o cameră care să ia o imagine a codului QR la sosirea angajaților. Nicio informație despre numele cuiva, data nașterii sau adresa nu va fi vizibilă pentru persoana aflată la recepție.

Cu toate acestea, mulți experți cred că există posibil ca imunitatea să scadă pe o perioadă de mai multe luni sau ani, ceea ce ar putea lăsa persoanele vulnerabile – iar unele ar putea dobândi o imunitate mai robustă decât altele.

Italia, numărul real al persoanele infectate cu noul coronavirus ar putea fi de 10-20 de ori mai mare decât cel al cazurilor confirmate

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Morgă din estul Londrei, modificată pentru a primi 3.000 de cadavre. „Toată noaptea se aud frigiderele”, spun vecinii

Londra. Prins în timp ce urina pe peretele unui hotel. Un român scuipă și amenință un polițist