in

Românii care se întorc în țară din Marea Britanie nu scapă de carantină nici după 15 mai

Ministrul de Interne român, Marcel Vela, a ținut o sesiune de întrebări și răspunsuri pe Facebook cu privire la situația de după relaxarea restricțiilor din România ce va avea loc pe 15 mai.

Vela a spus că nu vor exista limite de deplasare pentru cetățeni în interiorul teritoriului României.

El i-a răspuns unui alt bărbat că poate merge „la iarbă verde” în afara localității, cu respectarea regulilor de distanțare.

Româncă din Anglia, a plecat în România să-și vadă tatăl pe moarte, dar a ajuns în carantină. „Ni s-a spus: «sunaţi-l pe preşedinte!»”

De asemenea, întrebat fiind când se vor relua zborurile şi dacă se va sta în carantină instituționalizată la întoarcerea din Marea Britanie, Vela a explicat că zborurile între România şi alte ţări se vor relua în funcție de situația din țara respectivă.

„Anglia pentru moment este în zona roșie, în momentul în care va fi în zona galbenă, nu veți mai sta în carantină, se va impune izolarea la domiciliu. Dacă Anglia va rămâne încă două săptămâni, o lună în zona roșie, atunci carantina este o metodă prin care epidemiologii susțin că se pot opri cât mai eficient infecțiile cu coronavirus în rândul cetățenilor care locuiesc în România”, a afirmat Vela.

Spania EXTINDE STAREA DE URGENȚĂ pentru încă două săptămâni, începând de duminică

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iași: O femeie de 35 de ani conducea un autoturism furat din Marea Britanie

Atenție! Polițiștii rutieri din România au în vizor mașinile înmatriculate în străinătate: 3.800 de mașini verificate în două zile, aproape 600 de amenzi