in

Va trebui să prezentați certificat medical că nu aveți COVID-19 pentru a nu sta în carantină în România

Românii care vin din străinătate nu vor mai intra obligatoriu în carantină sau izolare, potrivit proiectului de lege al stării de alertă.

Cei care revin în țară vor trebui să prezinte un certificat medical care să ateste că nu au COVID-19, informează Mediafax.

Certificatul trebuie să fie eliberat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în țară și trebuie prezentat la graniță. Documentul trebuie să ateste faptul că persoana care revine în țară nu are COVID-19.

Ludovic Orban: „România a fost expusă unui pericol major datorită numărului extrem de mare de români care au intrat în țară”

Certificatul medical trebuie tradus în limba română, nu însă și pentru cei care revin din Republica Moldova.

În continuare, cei suspecți de COVID-19 pot fi izolați sau carantinați. De exemplu, cei care nu prezintă acest document de la medic sau cei care au intrat în contact cu persoane confirmate.

Și călătoriile cu avionul vor fi total diferite. În starea de alertă, Ministerul Transporturilor poate să ceară reguli clare ca aeroporturile, avioanele și alte echipamente să fie igienizate.

De asemenea, vor exista măsuri de distanțare socială și reguli de conduită. Setul de reguli va fi stabilit tot de minister.

Legea pentru starea de alertă a trecut miercuri, 14 mai, de votul final din Parlament.

Carmen Mocanu, 51 de ani, culegătoare în Germania: „Mă doare spatele, dar câștig de 6 ori mai mult decât în România”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Consumul de alcool

Consumul de alcool a crescut puternic în timpul izolării: «Plictiseala și anxietatea îi duc pe mulți britanici către dependență»

România, în stare de ALERTĂ. Zborurile din și către Marea Britanie rămân suspendate pentru încă 14 zile