in

România, în stare de ALERTĂ. Zborurile din și către Marea Britanie rămân suspendate pentru încă 14 zile

România intră în stare de alertă pentru 30 de zile, începând cu 15 mai, a anunțat ministrul de Interne Marcel Vela.

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat într-o conferință de presă că purtarea măștii va fi obligatorie în spații închise. Este încurajată în continuare munca de acasă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, să asigure măsuri de protecție, inclusiv program decalat, dacă au peste 50 de angajați.

Iată principalele declarații ale lui Raed Arafat:

–  În spațiile comerciale, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile închise se instituie obligativitatea purtării măștii.

– Instituțiile și autoritățile publice, precum și operatorii economici publici și privați au obligația organizării activității astfel încât munca să se desfășoare de la domiciliu. Dacă nu trebuia să ia măsuri speciale.

– Instituțiile publice si private care desfășoară activități de lucru cu publicul iau masuri astfel: sa fie respectata o distanta minima de 2 m, sa nu permită accesul celor a căror temperatură măsurată depășește 37,3 grade Celsius, sa asigure dezinfectarea suprafețelor.

– E suspendată activitatea de servire si consum a localurilor publice cat si a teraselor. Sunt exceptate activități de preparare a hrănii si a băuturilor.

– Se prelungește măsura suspendării zborurilor pentru toate aeroporturile din Romania pentru o perioada de 14 zile. Se suspenda transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate si internaționale pana in 1 iunie 2020. Există excepții care urmează sa fie văzute in anexa.

– Se prelungește măsura suspendării zborurilor către Spania, Belgia, SUA, Turcia, Iran, Marea Britanie și altele pentru 14 zile, începând cu 15 mai 2020

– Sunt exceptate zboruri cu aeronave de stat, cele umanitare, cele care transportă echipe de intervenție

– Se suspendă transportul pentru cursele spre Italia, Franța Germania, Turcia și din aceste țări către România, până în 1 iunie 2020

– Se instituie pentru toate persoanele care vin din România din străinătate măsura izolării la locuință. Celor care nu au posibilitate sau nu vor să stea cu familia pot opta pentru carantină în spații special destinate, puse la dispoziție de autorități

– Durata carantinei e de 14 zile

– Se poate institui măsura carantinei pentru județe

– Măsurile de carantinere pe durata stării de urgență care nu au fost revocate se mențin

– Se menține închiderea unor puncte de trecere a frontierei de stat

– De pe 15 mai, e permisă circulația în interiorul localităților cu evitarea formării grupurilor mai mari de trei persoane. Nu mai trebuie declarație pentru acest lucru.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Va trebui să prezentați certificat medical că nu aveți COVID-19 pentru a nu sta în carantină în România

Marea Britanie: 440.000 de lucrători independenți au beneficiat de ajutor financiar în prima zi de aplicare a schemei guvernamentale