in

A fost făcută publică naționalitatea celor 39 de morți din Essex. Toți erau de aceeași origine și se pare că au murit înghețați

Toți cei 39 de imigranți găsiți morți într-un container frigorific din Essex erau cetățeni chinezi, scrie The Mirror.

Cadavrele a 31 de bărbați și opt femei au fost descoperite în interiorul containerului într-un parc industrial din Grays, la primele ore ale zilei de miercuri, 23 octombrie, la scurt timp după ce a tirul care îl transporta a coborât de pe un feribot ce venea din Belgia.

Se pare că toți cei 39 au murit înghețați, în condiții „absolut oribile” în interiorul remorcii, unde temperaturile scad până la -25 ° C.

Poliția l-a arestat pe șoferul de 25 de ani al tirului, pe nume Mo Robinson din Portadown, Irlanda de Nord – sub suspiciunea de omor și a făcut percheziții la trei proprietăți din Co Armagh.

Acum, ancheta se va extinde, acoperind Marea Britanie, Irlanda, Belgia, Bulgaria și China și probabil că va dura luni întregi, mai arată The Mirrror.

Se crede că imigranții chinezi muriseră cu cel puțin 12 ore înainte de a fi găsit containerul.

Unele surse au declarat pentru The Telegraph că este „foarte puțin probabil” ca Robinson să fi știut despre planurile de contrabandă cu oameni în Marea Britanie.

Agenția Națională pentru Combaterea Criminalității (NCA) a anunțat că lucrează la identificarea „grupurilor de criminalitate organizată care ar fi putut juca un rol” în acest caz.

Prietenii lui Robinson susțin că acesta a alertat serviciile de urgență despre imigranții din interiorul containerului.

Un prieten de-al său a declarat pentru MailOnline: „Nu ar fi știut că acei oameni erau în spate. Se pare că a parcat în zona industrială din Essex și a plecat să ia hârtiile dintr-un buzunar de pe interiorul ușii camionului. Când a deschis containerul și a văzut toate trupurile moarte, a fost absolut îngrozit – așa cum ar fi oricine – și a sunat serviciul de ambulanță care la rândul său a alertat poliția”.

Șoferul camionului morții, anchetat pentru moartea a 39 de persoane. Temperatura din containerul frigorific poate ajunge la -25 C

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Premierul Boris Johnson cere Parlamentului convocarea de alegeri anticipate pe 12 decembrie

Consiliul European decide dacă va mai acorda o nouă amânare a Brexit până anul viitor