in

Gripa AVIARĂ lovește Marea Britanie. Ouăle „free-range” dispar din magazine

Gripa AVIARĂ lovește Marea Britanie. Ouăle „free-range” dispar din magazine

Ouăle de la găini „free-range”, crescute în aer liber, dispar de pe rafturile supermarketurilor, din cauza celui mai mare focar de gripă aviară din Marea Britanie.

De luni, ouăle de la găini ținute în mod normal în aer liber trebuie să fie acum etichetate „ouă de boxă”, deoarece păsările au fost închise de frica răspândirii bolii, arată Sky News.

Supermarketurile plănuiesc să pună pancarte în magazine pentru a explica clienților schimbarea, cu ouă fie puse în ambalaje noi, fie purtând autocolante.

Andrea Martinez-Inchausti, director la British Retail Consortium, a declarat: „Din cauza focarului de gripă aviară, guvernul a introdus măsuri pentru a menține toate păsările, inclusiv găinile ouătoare, în interior, pentru protecția animalelor.”

„În consecință, ouăle nu mai pot fi descrise ca fiind de la găini crescute în aer liber, iar etichetarea va fi ajustată pentru a le descrie drept ouă de hambar”, a mai spus aceasta.

„Atunci când măsurile actuale vor fi ridicate, ouăle vor reveni la creșterea liberă”, a continuat ea.

Măsura vine după ce guvernul a impus o zonă de prevenire a gripei aviare (AIPZ) în Marea Britanie, începând cu 3 noiembrie anul trecut.

Regatul Unit se confruntă cu cel mai mare focar de gripă aviară din istorie

În prezent, crescătorii de păsări din Marea Britanie sunt obligați legal să-și țină păsările în interior și să urmeze măsuri stricte de biosecuritate, pentru a limita răspândirea și eradicarea bolii.

În ciuda faptului că au fost nevoiți să țină găinile înăuntru din noiembrie, fermierii și-au putut păstra statutul „free-range”, atâta timp cât păsările nu au fost adăpostite mai mult de 16 săptămâni pentru ouă.

Dar, cu măsurile de blocare a gripei aviare care continuă, perioada de grație a expirat luni, 21 martie.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Mediului, Alimentației și Afacerilor Rurale (DEFRA) a declarat: „Ne confruntăm cu cel mai mare focar de gripă aviară văzut vreodată, iar măsurile de adăpostire rămân în vigoare pentru a proteja păsările și alte păsări de această boală extrem de infecțioasă și neplăcută.”

„Continuăm să oferim sprijin sectorului păsărilor de curte în această perioadă dificilă. Am lucrat îndeaproape cu sectorul și cu retailerii pentru a implementa aceste schimbări cât mai ușor posibil”, a adăugat acesta.


///Gripa AVIARĂ lovește Marea Britanie. Ouăle „free-range” dispar din magazine///

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

Românii din Anglia se implică în criza refugiaților. Stefi Banu, ROconect: „Comunitatea s-a mobilizat exemplar”

bancnote de hârtie

ATENȚIE! Miliarde de lire sterline în bancnote de hârtie ies din circulație anul acesta