Menu
in

Un român de 52 de ani a vrut să plece în Anglia infectat cu COVID. I s-a făcut dosar penal

Un sibian în vârstă de 52 de ani este urmărit penal după ce autoritățile au descoperit că, deși era infectat cu COVID, a plecat din țară, apoi a încercat să se întoarcă.

Bărbatul s-a testat la Sibiu, însă nu a mai așteptat rezultatul și a plecat spre Anglia. Pe drum, însă, a primit rezultatul pozitiv, arată Turnul Sfatului.

De teamă că va fi descoperit atunci când ar fi trebuit să prezinte dovada la intrarea într-un aeroport din Ungaria, sibianul s-a întors acasă. Însă, la punctul de trecere a frontierei Nădlac 2, când voia să intre în România, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au constatat că bărbatul figurează deja în evidențe ca fiind pozitiv și ar fi trebuit să se afle în izolare.

Român din Marea Britanie bolnav de COVID, oprit cu jandarmii pe Aeroportul Suceava

Medicii au sesizat echipajul de Jandarmerie aflat în serviciu în zona punctului de trecere a frontierei, care au întocmit pe numele bărbatului actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

„După efectuarea formalităților de intrare în țară, precum și a celor epidemiologice, medicii din cadrul DSP au constatat că bărbatul figurează deja în evidențe ca fiind depistat pozitiv cu virusul SARS Cov-2, încă din data de 22 ianuarie și, conform prevederilor legale, acesta trebuia să se autoizoleze la domiciliul declarat”, a transmis purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, căpitan Dan Monoranu.

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de Poliție în vederea continuării cercetărilor, iar bărbatului i-a fost eliberată de către DSP, decizia de izolare la adresa declarată din județul Sibiu, pentru o perioadă de zece zile.


…Un român de 52 de ani a vrut să plece în Anglia infectat cu COVID. I s-a făcut dosar penal…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]
Exit mobile version