Menu
in

La conducerea USR Marea Britanie a fost pus Alexandru Meșteru, cunoscut drept „Rebecka de la Iași” (VIDEO). Doi membri, excluși pentru afirmații homofobe

În USR a izbucnit un scandal, după ce doi membri din filiala din Marea Britanie au fost excluși din partid pentru afirmații homofobe. Cei doi au fost acuzați de comportament calomniator și injurios cu caracter indirect homofob la adresa unui alt membru USR, scrie Epoch Times.

Pe de altă parte, oameni din interior acuză faptul că alegerile pentru conducerea filialelor USR din Diaspora au fost fraudate pentru ca echipa centrată în jurul lui Dan Barna să poată păstra controlul acestor filiale și că oamenii incomozi, care sesizează derapaje, sunt dați afară, susțin cei de la Epoch Times.

Astfel, din filiala UK a USR au fost excluși Ciprian Munteanu și Bianca Albulescu, după ce aceștia au sesizat că în funcția de vicepreședinte al filialei din Marea Britanie a ajuns să fie ales Alexandru Meșteru.

Acesta, se arată în articol este „un om despre al cărui CV nu se stie nimic și care, potrivit unora dintre colegii săi, s-a remarcat doar prin niste videoclipuri postate pe YouTube în urmă cu 11 ani, în care, acesta, care își spune „Rebecka de la Iaşi”, apare în ipostaze lascive, ba mângâindu-se pe melodii ale Laurei Andreșan, ba dând din fund pe manele, învelit în prosop roz pe care și-l dă jos pentru a rămâne în chiloți.”

Noul președinte, parașutat în Marea Britanie de la Iași

Alexandru Meşteru a apărut recent în filiala din UK a partidului fiind „parașutat” acolo de la filiala Iași, iar colegii săi acuză că nu s-a remarcat prin participări la acțiunile partidului (i se cunoaște participarea doar la o acțiune), mai arată Epoch Times.

„Filiala Diaspora a USR a devenit un laborator de experimentare a iliberalismului, abuzurilor, fraudelor și dezbinării”, susține, într-o postare pe un grup de Facebook al partidului, unul dintre cei revoltați de excluderi.

„Dacă Biroul Național și conducerea USR tolerează acest experiment sinistru antidemocratic săvârșit de o mână de oameni lipsiți de orice calități. (…) În Diaspora continuă să se petreacă lucruri foarte grave, prin care se joacă însăși esența de partid democratic a USR. Începe să fie târziu pentru USR și nimic din ce a făcut conducerea partidului până acum nu demonstrează că a înțeles pericolul care îl paște, că a înțeles toate motivele care au dus la prăbușirea partidului în preferințele electoratului din țară și din Diaspora”, adaugă persoana respectivă.

Surse din USR susțin că asistăm, practic, la o luptă pentru control dusă de echipa Barna care își dorește controlul asupra filialelor din diaspora, potrivit sursei citate.


NOAPTEA MINȚII! Un deputat USR-Plus cere vaccinarea românilor din străinătate la ambasade și consulate

Șefa filialei USR din Marea Britanie, Gabriela Ferguson a transmis celor de la Epoch Times că nu îi e clar scopul articolului și ce relevanță are pentru România, aceasta în condițiile în care USR, partid care a promis românilor că va lupta contra corupției, este marcat de acuzații grave, de fraudare a alegerilor interne, acuzațiile venind din partea propriilor membri, nu ai opoziției.

Întrebări adresate Gabrielei Ferguson de cei de la Epoch Times:

Câte persoane s-au înscris în filiala UK în perioada octombrie-decembrie 2021?

La ora actuală, Filiala Locală Marea Britanie este formată din 1089 de membri. În perioada octombrie-noiembrie 2021 s-au efectuat 19 admiteri de noi membri, dintre care 2 transferuri din alte filiale USR.

Câte dintre aceste persoane aveau domiciliul în Marea Britanie?

Conform declarațiilor membrilor la interviu, toți locuiau în Marea Britanie la data admiterii.

Dl Alexandru Meșteru are domiciliul/reședința în Marea Britanie?

Da, această persoană locuiește în Marea Britanie din Aprilie 2021.

În baza căror argumente au fost excluși Ciprian Munteanu și Bianca Albulescu? Cum s-a ajuns la concluzia că aceștia au avut comportament calomniator și injurios și cu caracter homofob indirect? De ce o sancțiune atât de drastică?

Cei doi au fost excluși în urma sesizărilor efectuate de doi membri USR, care au fost înaintate Biroului Local D1: Marea Britanie. Aceștia au acuzat încălcarea Art. 13 din Statutul USR, care menționează „Membrii USR au îndatorirea […] să nu aibă un comportament injurios sau calomniator la adresa altui membru USR”.

Reclamanții au atașat și capturi de ecran care dovedesc campania de hărțuire pe care persoanele sancționate au efectuat-o, precum și caracterul denigrant și discriminatoriu. A fost aplicată sancțiunea maximă din cauza gravității comportamentului reclamat precum și lipsei oricărui fel de scuze sau regrete față de acțiunile întreprinse. Cei doi au fost invitați la audieri pentru a-şi exercita dreptul la apărare, însă aceștia nu au arătat în niciun fel remușcare sau că ar considera că au făcut ceva greșit prin acțiunile lor. Persoanele sancționate au posibilitatea de a contesta decizia la Comisia Locală de Arbitraj a filialei D1, conform Statutului USR.

Cum comentați informația că se pregătește încă o rundă de 20 de excluderi în filiala pe care o conduceți?

La ora actuală nu există nicio altă sesizare trimisă către Biroul Local D1.

Postarea Biancăi Albulescu, considerată homofobă de conducerea USR

„Nu pot decât să mă bucur și să aplaud eforturile necontenite în slujba partidului, precum și avansarea atât de incredibilă în timp așa scurt…a colegului nostru, vicepreședinte în D1!

Așa cum la un moment dat, în mod repetat Gabriela Ferguson îl lăuda în call-uri și îl prezenta pe noul coleg Alexandru Meşteru ca fiind mâna dreaptă a lui Cosette de la Iași, furat (deh… deja știm cum e cu noțiunea asta la noul președinte, blink blink plagiatul e tot furt) cu greu de la acesta și adus în D1UK după rugăminți și lacrimi, iar el în modestia caracteristică ne spunea cum a terminat o facultate de geografie în România și cum lucrează cot la cot cu Anca Dragu pentru implementarea la nivel național a unui proiect de panouri fotovoltaice, deși… expertiza sau experiența în domeniu se rezumă la canci.

Detalii, detalii…. Implicarea în vorbe se caută și talente nemăsurate.

Abia în dimineața acesta am aflat de fapt ce îl recomandă… talentul!

În final vă zic… accept! Accept acest președinte și acest vicepreședinte în UK!

Nici nu am cum să nu!

Este clar că talentul și determinarea l-au dus departe de Iași, în sufletul Londrei!

Cheers, mate! Big love!”

Citiți tot articolul în The Epoch Times.


…La conducerea USR Marea Britanie a fost pus Alexandru Meșteru, cunoscut drept „Rebecka de la Iași” (VIDEO). Doi membri, dați afară pentru afirmații homofobe…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version