in

Alegeri Europarlamentare 2024. Anunț important din partea Ambasadei României din Londra

Alegeri Europarlamentare 2024 vor avea loc în România pe data de 9 iunie.

Cetățenii români din Marea Britanie sunt invitați să voteze și chiar să se implice în organizarea alegerilor. Vor fi organizate secții de votare atât în Londra cât și în alte orașe din Marea Britanie.

Anunț important din partea Ambasadei României din Londra

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Consulatul General al României la Londra organizează luni, 25 martie 2024, ora 16.30 o întâlnire cu cetățenii români interesați să se implice activ în organizarea acestui scrutin electoral în circumscripția teritorială Londra.

”Persoanele care doresc să participe la discuția online sunt rugate să trimită până vineri, 22 martie, un e-mail la adresa [email protected] în care să precizeze numele și localitatea în care locuiesc.
Link-ul de conectare la videoconferință va fi trimis în timp utile pe adresele de e-mail ale persoanelor înregistrate.” (comunicat preluat de pe pagina oficială a Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord)

Anunți important din partea Consulatului de la Manchester

De asemenea, Consulatul General al României la Manchester a postat un anunț pentru românii din circumscripție prin care invită membrii comunității românești la o videoconferință pe tema alegerilor pentru Parlamentul European. Această întâlnire va avea loc online luni, 25 martie 2024, de la ora 17.00 la 18.30.

” Consulatul General al României la Manchester invită membrii comunității românești din aria de circumscripție la o videoconferință pe tema alegerilor pentru Parlamentul European în data de👉 luni, 25 martie 2024, între 17:00-18.30, ora UK, pentru a discuta despre pregătirea acestui scrutin electoral.
Videoconferința📹💻va avea loc pe platforma Webex, iar detaliile pentru conectare vor fi publicate în curând.”

Consulatul General Manchester organizează secții de votare în zonele geografice din circumscripția consulară, în următoarele localități: Manchester, Newcastle upon Tyne, Leeds, Liverpool, Preston, Hull, Doncaster, Nottingham, Loughborough, Leicester, Wolverhampton, Walsall, Birmingham, Coventry și Northampton.

În anunț se mai precizează că lista localităților este orientativă, urmând ca varianta finală aprobată să fie publicată în termenul legal de 30 de zile înainte de ziua votării.

Cetățenii români sunt rugați să se implice

Cetățenii români din Regatul Unit interesați să fie membri în birourile electorale ale secțiilor de votare organizate în aria de circumscripție a Consulatului General Manchester pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 pot trimite un e-mail la adresa [email protected], până la data de 10 aprilie 2024, în care să includă următoarele informații:

– numele complet, așa cum apare menționat în documentul de identitate românesc valabil (carte de identitate/pașaport);

– codul numeric personal (CNP);

– numărul de telefon;

– adresa de e-mail;

– preferința pentru localitatea în care se va organiza secția de votare și disponibilitatea de deplasare într-o localitate din împrejurimi, la nevoie;

– experiența în domeniul alegerilor;

– acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul înregistrării în baza de date a Consulatului General al României la Manchester, în conformitate cu prevederile legale în materie.

Componența finală a birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate va fi stabilită în condițiile legii, iar membrilor desemnați li se acordă o indemnizație specifică.

Alegeri Europarlamentare 2024. Informații generale pentru cetățenii români din Marea Britanie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Alegeri Europarlamentare 2024. Informații generale pentru cetățenii români din Marea Britanie

Povestea din spatele evenimentului din 17 martie 2024. Andra “TRADIȚIONAL 2” | Ovo Arena Wembley