Menu
in

Atacatorul sinucigaș din Liverpool. Un siriano-irakian de 32 de ani solicitant de azil în Marea Britanie

Identitatea atacatorului sinucigaș care s-a aruncat în aer cu un dispozitiv artizanal în fața unei maternități din Liverpool a fost făcută publică de poliție.

Este vorba despre un individ de 32 de ani, solicitant de azil, cu rădăcini siriene și irakiene, scrie The Guardian.

Poliția anti-terorism a anunțat luni, 15 noiembrie, că bărbatul, mort în urma exploziei, este Emad al-Swealmeen, în vârstă de 32 de ani, care a călătorit cu un taxi la spitalul de femei din Liverpool de la o casă pe care o închiriase recent, la câteva mile distanță.

În timp ce poliția a menționat că nu există siguranța că spitalul este ținta teroristului sau dacă dispozitivul construit de el s-a declanșat prematur, oficialii NHS au sfătuit toate spitalele să-și revizuiască măsurile de securitate.

Într-o declarație emisă luni seară, DCI Andrew Meeks a îndemnat pe oricine care are informații despre bărbatul mort să se prezinte imediat la poliție.

„Anchetele sunt în curs de desfășurare… și acum, după ce i-am dat numele publicității, orice informație pe care publicul o are despre al-Swealmeen, oricât de mică, ne poate fi de mare ajutor”, a mai spus polițistul.

VIDEO – Atacatorul sinucigaș din Liverpool avea de gând să se detoneze în mulțimea de la Ziua Comemorării

Potrivit The Guardian, al-Swealmeen și-a schimbat numele în Enzo Almeni și că s-ar fi convertit la creștinism, din islam, în ultimii ani.

Anterior anunțului, poliția a declarat incidentul un atac terorist, iar ministrul de interne, Priti Patel, a anunțat că nivelul amenințării teroriste din Regatul Unit a crescut de la substanțial la sever, ceea ce înseamnă că un alt atac este „foarte probabil”.

De asemenea, patru bărbați care fuseseră arestați în zona Kensington din Liverpool au fost eliberați fără acuzații de poliția antiteroristă, luni seară.

Suspectul nu era cunoscut de MI5, care are o listă cu 3.000 de suspecți actuali și puțin peste 20.000 de suspecți anteriori, sau de ofițerii de poliție specialiști în combaterea terorismului.

„Motivul pentru care a dus [dispozitivul] la spitalul de femei este necunoscut, la fel ca și motivul exploziei sale”, a anunțat poliția.

Șoferul de taxi, David Perry, luase clientul de pe Rutland Avenue, Liverpool, cu puțin înainte de ora 11:00 duminică. Bărbatul a cerut să fie dus la spital, la aproximativ 10 minute distanță.

Se crede că bărbatul mort nu este născut în Marea Britanie și că ar avea origine siriană și irakiană. Statutul său în Regatul Unit este investigat, la fel ca și timpul petrecut la un cămin privat pentru solicitanți de azil din Liverpool.

Trei bărbați în vârstă de 21, 26 și 29 de ani au fost arestați, duminică, în temeiul Legii privind terorismul, în timp ce un al patrulea bărbat, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat luni.

Primele trei arestări au avut loc pe strada Sutcliffe, unde martorii au raportat că au văzut ofițeri înarmați năvălind într-o casă cu terasă duminică după-amiază. A patra arestare a avut loc luni, în zona Kensington a orașului, a declarat poliția.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version