Menu
in

Britanic împușcat mortal în Statele Unite după ce a luat ostatici într-o sinagogă din Texas. Doi adolescenți arestați în Manchester

Bărbatul de 44 de ani care a comis un atac asupra sinagogii din Colleyville, Texas, sâmbătă, 15 ianuarie, nu locuia în Statele Unite și călătorise recent acolo, arată Sky News.

Britanicul care a fost împușcat mortal după ce a luat patru ostatici într-o sinagogă din Texas se numește Malik Faisal Akram, potrivit FBI.

Acesta avea 44 de ani și era din Blackburn, călătorind în Statele Unite din Marea Britanie pe 2 ianuarie.

Doi adolescenți au fost arestați la Manchester de ofițerii de la Counter Terror Policing North West, ca parte a anchetei asupra atacului.

Poliția din Greater Manchester a declarat ieri, 16 ianuarie: „Doi adolescenți au fost reținuți în sudul Manchesterului în această seară. Ei rămân în arest pentru audieri”.

De asemenea, Unitatea de combatere a terorismului a Poliției Metropolitane a anunțat că „acționează în colaborare și cu autoritățile americane și cu colegii de la FBI”.

Familia lui Akram a declarat că este „devastată” de moartea lui, adăugând că „nu acceptă niciuna dintre acțiunile sale și ar dori să-și ceară scuze sincere din toată inima tuturor victimelor implicate în incidentul nefericit”.

Corespondentul Sky News, care a vorbit cu fratele lui Akram, a declarat: „Fratele său în această seară ne-a spus că Faisal suferea de boli mintale severe. El a reiterat că fratele său nu ar fi vrut să rănească pe nimeni și și-a cerut extrem de scuze pentru panica și teroarea pe care le-a provocat în Texas”.

Londra: Panică într-un avion Ryanair. Doi bărbați arestați pentru terorism

Akram a luat patru ostatici, inclusiv un rabin, în sinagoga Congregation Beth Israel din Colleyville, în jurul orei 11:00, ora locală, sâmbătă, 15 ianuarie.

Unul dintre ostatici a fost eliberat după șase ore, înainte ca o echipă SWAT a FBI să pătrundă în clădire, în jurul orei 21:00, și să-l împuște pe atacator eliberându-i pe ceilalți trei nevătămați.

Atacatorul a cerut eliberarea lui Aafia Siddiqui, un pakistanez suspectat că are legături cu Al Qaeda, care a fost condamnată pentru că a încercat să ucidă ofițeri militari americani în timp ce se afla în arest în Afganistan.

Motivul atacului asupra sinagogii, care se află la aproximativ 30 de mile de Dallas, este încă neclar, iar autoritățile încă încearcă să stabilească vreo relație între Akram și Siddiqui.

Ministrul de Externe britanic, Liz Truss, a scris pe Twitter că Regatul Unit „condamnă acest act de terorism și antisemitism”, în timp ce ambasadorul Marii Britanii în SUA, Karen Pierce, a spus că este „profund îngrijorată de știrile din Texas”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version