in

Avertisment de TORNADĂ pentru Marea Britanie. Furtuna Barra se dezlănțuie în toată țara

Avertisment de TORNADĂ pentru Marea Britanie. Furtuna Barra se dezlănțuie în toată țara

Meteorologii au emis un avertisment de tornadă pentru Marea Britanie în timpul furtunii Barra declarată „bombă meteorologică”.

Furtuna s-a dezlănțuit deja în Marea Britanie, cu vânt de peste 80 mph, zăpadă de 20 cm și o avertizare de tornadă, fiind posibile, totodată, și mai multe pene de curent.

Cea mai mare parte a Angliei, Țara Galilor și Irlanda de Nord sunt sub avertismente de cod galben pentru vânt puternic.

Meteorologii spun că Barra era oficial o „bombă meteo”, un nume popular pentru o „ciclogeneză explozivă”, adică o scădere rapidă a presiunii cu 24 de milibari în 24 de ore, în secțiunea centrală a unei zone de joasă presiune.

Furtuna Barra: Marea Britanie va fi lovită de vânt puternic, valuri de 10 metri și frig de -6°C

Până acum, scăderea presiunii a fost dublă față de cea prognozată de meteorologi, ceea ce poate aduce noi probleme.

Rafale de 67 mph au fost înregistrate în această dimineață pe Insulele Scilly, în largul coastei de sud-vest a Angliei, în timp ce Barra se deplasează dinspre vest. Au fost, de asemenea, rafale de 83 mph pe insula Sherkin, la sud-vest de Cork, în Irlanda.

Corespondentul BBC pentru Irlanda, Chris Page, a îndemnat oamenii să „stea în case dacă se poate” în Irlanda de Nord, care este de așteptat să suporte furia vremii.

Agenția de Mediu a emis 37 de alerte de inundații și cinci avertismente pentru Anglia, în timp ce Agenția pentru Protecția Mediului din Scoția are patru alerte și o avertizare, iar Natural Resources Țara Galilor a emis șase alerte.

Între timp, Northern Powergrid a spus că 500 de case din nord-estul Angliei, care se află în mare parte în zone îndepărtate și slab populate, sunt încă fără curent astăzi – la 11 zile după ce furtuna Arwen a lovit țara pe 26 noiembrie.


…Avertisment de TORNADĂ în Marea Britanie. Furtuna Barra se dezlănțuie în toată țara…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4]

cazurile omicron

Cazurile Omicron cresc în Marea Britanie care aprobă un nou medicament „eficient împotriva tuturor mutațiilor”

economia Marii Britanii

Economia Marii Britanii le va depăși pe cele ale statelor dezvoltate din UE