Menu
in

Bombă medicală în Marea Britanie. 2.000 de cazuri de cancer, nediagnosticate săptămânal din cauza pandemiei de coronavirus

Mii de cazuri de cancer rămân nediagnosticate în Marea Britanie, în fiecare săptămână, din cauza blocajului medical, a avertizat o organizație de caritate.

Aproximativ 2.000 de cazuri de cancer nu sunt diagnosticate în fiecare săptămână, scrie The Sun, iar acest lucru ar putea duce la o creștere a deceselor în Marea Britanie.

Cercetările realizate de Macmillan Cancer Support au avertizat asupra creșterii numărului deceselor cauzate de cancer, întrucât planurile de tratament continuă să fie întârziate din cauza pandemiei.

Luna trecută s-a raportat că sesizările pentru cancer au scăzut cu 80% și Macmillan a constatat că programările amânate sau anulate ar putea însemna că 1.900 de pacienți pe săptămână nu sunt diagnosticați.

Idei macabre pe timp de pandemie: paturi de spital care devin sicrie dacă pacientul moare

Cercetările de la University College London au sugerat, de asemenea, că spitalele au înregistrat o scădere cu 60% în rândurile celor cu programări pentru chimioterapie.

Un sondaj realizat de organizația de caritate a constatat că jumătate dintre pacienți au avut tratamentul anulat, schimbat sau întârziat din cauza pandemiei.

Cercetările au mai arătat că au fost cu 500 de decese de cancer mai mult decât de obicei în martie și aprilie, în Anglia și Țara Galilor.

Și în Scoția, cifrele oficiale arată că numărul persoanelor care mor din cauza cancerului este cu 5% mai mare decât media acestei perioade.

Organizația a solicitat guvernului să stabilească o cale clară pentru a restabili îngrijirea cancerului.

Sute de români se tratează la Viena de cancer, iată cum decurg consultațiile și tratamentele

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version