in

Campanie anti-românească în THE SUN: 5.000 de romi din Țăndărei sunt în Marea Britanie. „Ieșim din UE ca să scăpăm de ei”

Tabloidul The Sun, publicație britanică ce susține ieșirea țării din Uniunea Europeană, prezintă un reportaj realizat în orașul Țăndărei din România, unde „autoritățile locale au elaborat deja planuri pentru a face față atacului infractorilor care se vor întoarce în țară în cazul în care britanicii vor vota pentru Brexit”.

 

The Sun compară orașul Țăndărei, din România, cu Beverly Hills, unde au fost construite 300 de vile „cu banii obținuți din beneficii în Marea Britanie”. Acum cinci ani, scrie The Sun, în Țăndărei erau 100 de vile.


Unul dintre proprietari ar fi declarat atunci pentru tabloid: „În Marea Britanie este ușor să facem bani. Nu facem nimic rău, de ce nu ar trebui să trăim bine? Am câștigat beneficiile.”

„Conacele” din Țăndărei sunt descrise ca fiind vopsite în culori țipătoare, cu ferestre oglindă fără gust, turnulețe și balcoane aurite. Multe dintre ele sunt înconjurate de garduri din fier de 6 metri, iar în față sunt parcate mașini de lux înregistrate în Marea Britanie.Unele vile, scrie The Sun, sunt evaluate la peste 500.000 de lire sterline, însă ele au costat mult mai puțin, fiind construite cu materiale de pe piața neagră și cu forță de muncă locală, ieftină.

Este citat Nicu Paraschiv, un muncitor de 60 de ani, care câștigă salariul minim pe economie și care se roagă să nu se întâmple Brexit-ul, pentru ca „romii infractori să rămână în Marea Britanie”.

„Dacă țiganii vin înapoi cu normă întreagă, va fi un coșmar, din cauză că ei vor aduce înapoi toate criminalitatea și scandalurile. Vor fi jafuri, tâlhării și cine mai știe ce.”

Nicu, scrie The Sun, trăiește într-o căsuță cu trei paturi, alături de mama sa Aglaia, de 90 de ani, soția Elena, de 58 de ani, fiica Sinica, 30 de ani și nepoata Daria de doar șapte ani. Familia are o grădină unde cultivă fructe și legume, câteva găini, albine și o capră.

În contrast cu căsuța sărăcăcioasă a românului, peste drum se află o vilă cu 12 camere ai cărei proprietari stau pe beneficii în Marea Britanie, se arată în articolul publicat de The Sun.

Vila este mai mare decât școala la care învață Daria”, mai scrie tabloidul.

În 2011, Poliția Metropolitană a întreprins o acțiune alături de ofițerii români, pentru identificarea unor astfel de locuințe construite cu bani murdari

Nicu spune: „Poliția britanică a făcut un mare tur de forță în 2011. Nu am văzut niciodată așa ceva. Au zburat deasupra caselor țiganilor cu elicoptere, au intrat prin grădini. Au făcut tot felul de amenințări și promisiuni, au declarat că îi vor prinde pe răufăcători și le vor confisca locuințele și proprietățile. Dar, în final, nu s-a întâmplat nimic. A fost o glumă. Țiganii nu au fost deranjați, lor nu le pasă de nimic.”

„De atunci s-au construit mai multe vile, chiar dacă cei mai mulți nu au muncit o zi în viața lor. Este vina Marii Britanii pentru că le-a dat atât de mulți bani și le-a oferit tot ce au vrut. Sistemul trebuie schimbat”, mai spune românul din Țăndărei.

Nici Dumitru Borș, de 55 de ani, nu i-ar vrea pe romi înapoi în oraș: „Nu vrem țiganii înapoi aici. Ei nu fac nimic. Eu muncesc din greu pentru familia mea, dar ei provin dintr-o cultură în care nu se muncește deloc. Aceste vile au fost ridicate cu bani furați din alte țări, în principal din Marea Britanie. În cazul în care vor fi trimiși înapoi aici, ei vor aduce, probabil, haine de firmă ca să le vândă.”

O altă localnică a declarat: „Cele mai multe sunt case de vacanță, deoarece proprietarii sunt departe, în Marea Britani. Nu îi vrem înapoi, vrem ca satul nostru să fie sigur și liniștit.”

Poliția locală din Țăndărei, o localitate de 12.000 de oameni, spune că în jur de 5.000 de romi din oraș trăiesc în Marea Britanie, de unde trimit acasă bani câștigați necinstit.

Unul dintre polițiștii din Țăndărei, care a dorit să rămână anonim de teama unor represalii, a declarat pentru The Sun că se așteaptă ca mulți dintre romi să se întoarcă acasă: „Mulți dintre ei au plecat de ani buni, iar acum au familii mari, pe care le vor aduce cu ei, acasă. Ei nu sunt tipul de oameni pe care ne dorim să îi avem înapoi. Sunt infractori, scandalagii și nu vor avea de muncă dacă se vor întoarce. Atunci când vin în vizită orașul explodează de beție și de violență. Așa că trebuie să fim pregătiți în cazul în care vor fi trimiși înapoi”.

The Sun mai scrie că romii din Țăndărei ar fi implicați în traficul de copii. În octombrie 2011, se arată în articol, emisiunea Panorama de la BBC a prezentat o operațiune a poliției britanice și române în care au fost arestați 26 de traficanți din oraș, care apoi au fost eliberați.

The Sun dă și exemplul unei familii din Țăndărei denumită „Con Air”, după ce a zburat de mai multe ori în Marea Britanie pentru a cere beneficii de nu mai puțin decât 800.000 de lire sterline. Dumitru Teluș, de 42 de ani, a fost închis pentru fraudă în Marea Britanie, în 2012 . El a primit o condamnare de patru ani și opt luni.

Alături de Teluș au fost condamnați și alți opt romi din Țăndărei. Aceștia au fost acuzați de falsificare de documente de rezidență și referințe de locuri de muncă. De asemenea, este readus în discuție cazul româncei Lavinia Olmazu, închisă după ce a înșelat statul britanic cu 3 milioane de lire sterline. Aceasta încasa beneficii în numele a 172 de romi.

În cazul în care Marea Britanie va ieși din UE, scrie The Sun, toți acești infractorii vor fi trimiși înapoi, în România.

Cerșetoarele din Spania despre scandalul cu suporterii olandezi: „Vrem să fim umilite așa în fiecare zi!”

Romii din România își bat joc de justiția britanică

Big Issue, afacerea romilor români

Ţăndărei, din nou pe prima pagină

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

BREXIT: „Un dezastru pentru ştiinţă şi universităţile din Marea Britanie”

Doi frați români au îngrozit Irlanda. Pagube de zeci de milioane de euro